NOS NieuwsAangepast

Jumbo start ombouwen Super de Boer

Supermarktketen Jumbo is vandaag in Raamsdonksveer begonnen met het ombouwen van de eerste Super de Boer-winkel. De komende drie jaar worden in totaal 175 Super de Boer-winkels omgebouwd tot Jumbo.

Jumbo nam de supermarktketen vorig jaar over. In 2010 wil Jumbo 45 winkels omgebouwd hebben.

Hoeveel de ombouwoperatie kost wil het Brabantse supermarktbedrijf niet zeggen. "Er is een flink budget voor uitgetrokken, maar we maken wel zoveel mogelijk gebruik van de Super de Boer-stellingen, automatisering en kassa's. Maar de klanten zullen toch echt een hele andere winkel aantreffen", zegt Colette Cloosterman, commercieel directeur van Jumbo.

Meer omzet Experts schatten de verbouwingskosten per Super de Boer op gemiddeld zo'n twee miljoen euro voor Jumbo.

Volgens supermarktdeskundige Laurens Sloot zitten er zeker valkuilen aan de ombouw. "Er kan in het operationele proces heel veel fout gaan."

"Daarnaast is Jumbo een procent of vijf, zes, zeven procent goedkoper dan Super de Boer, iets wat voor de klant natuurlijk mooi is, maar wil je dat kunnen betalen als supermarktorganistatie, dan heb je ongeveer dertig procent meer omzet nodig. En de concurrentie zal er alles aandoen om te voorkomen dat Jumbo dat gaat halen."

Sloot verwacht dan ook dat er lokale prijsoorlogen ontstaan om de gunst van de consument.

Blij Het winkelende publiek in Raamsdonksveer is blij met de komst van de Jumbo. "Want Super de Boer is toch op zich niet zo goedkoop. Dus ik ben er heel blij mee", zegt een man.

"Het is heel jammer voor Super de Boer, maar ik vind het niet erg", zegt een vrouw, die al een tijdje op de komst van de Jumbo zat te wachten. "Ik heb al heel vaak gedacht: waarom hoor ik niks en gebeurt er niks?"

Op 24 februari is de opening van de Jumbo in Raamsdonksveer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl