NOS NieuwsAangepast

Dader Puttense moordzaak opnieuw verdacht

Ron P., de man die vastzit voor de Puttense moordzaak, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Rijswijkse studente Anneke van der Stap.

Het Openbaar Ministerie zegt dat Ron P. vanochtend in zijn cel is aangehouden.

De 22-jarige studente verdween in 2005. Ze werd na elf dagen dood gevonden in haar woonplaats Rijswijk.

Volgens justitie woonde P. toen in Delft, in de omgeving van de vindplaats van het stoffelijk overschot. Of hij en Van der Stap elkaar kenden, wilde het OM niet zeggen. Het lichaam van Van der Stap werd vorig jaar september opgegraven voor nieuw onderzoek naar de doodsoorzaak.

Volle gang Ron P. werd vorig jaar oktober tot vijftien jaar cel veroordeeld voor de moord op de stewardess Christel Ambrosius.

Hijzelf bleef volhouden een geheime relatie te hebben gehad met de 23-jarige stewardess, maar dat werd door de rechter niet aannemelijk geacht.

Het onderzoek naar de dood van Anneke van der Stap is volgens het OM in volle gang. In 2006 werd al een man aangehouden. Over zijn identiteit deed het OM toen geen mededelingen. Het was niet P., zegt een woordvoerster van justitie.

Blunders In verband met de moord op Ambrosius werden eerst de Puttense zwagers Wilco Viets en Herman du Bois veroordeeld. Ze kregen tien jaar cel. In 2000 kwamen ze vrij, nadat de ze tweederde van hun straf hadden uitgezeten. Twee jaar later werden ze vrijgesproken.

P. kwam in 2005 in beeld voor de Puttense moordzaak toen zijn dna was afgenomen nadat hij iemand had mishandeld.

Peter R. de Vries, die een belangrijke rol speelde in de heropening van de zaak, denkt dat de fouten in de Puttense moordzaak de tweede moord mogelijk hebben gemaakt. "Als men daar niet had geblunderd, dan was Anneke van der Stap nooit vermoord."

Hij noemt het plausibel dat P. Van der Stap heeft vermoord. "Dit is een man die in het profiel past. Hij heeft vaker geweld naar vrouwen gebruikt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl