Celstraffen na diefstal snelste duif België

Aangepast

De rechtbank van Antwerpen heeft twee Roemenen veroordeeld tot celstraffen voor duivendiefstal. De hoofddader werd bij verstek veroordeeld tot achttien maanden cel en een boete van 1650 euro. Zijn chauffeur kreeg ook achttien maanden cel, maar daarvan zijn er acht voorwaardelijk.

De twee hadden in augustus een duivenmelker in het Belgische Brecht bestolen. Door een gat in de omheining te knippen, wisten ze 50 duiven te stelen. Onder de duiven was ook de snelste duif van België. Deze en een andere duif hebben een geschatte waarde van 400.000 euro.

De dieven keerden enkele nachten later terug naar de duivenfokker, maar dit keer sloeg een waakhond alarm. De chauffeur kon korte tijd later in de buurt worden aangehouden. In zijn auto stond een lege duivenmand. De hoofddader is nog altijd spoorloos.

Gokken Mogelijk hebben de duivendieven nog meer inbraken op hun naam staan: op het navigatiesysteem in hun auto werd een adres in het Nederlandse Woensdrecht gevonden waar ook duiven zijn ontvreemd.

De chauffeur gaf toe de duiven uit Brecht te hebben vervoerd, maar weigerde verdere details te geven. Ook wilde hij niet zeggen wie de duiven in handen heeft gekregen.

De duivensport kampt al geruime tijd met duivenrovers. De criminelen smokkelen de dieren vaak naar Azië, waar de duivensport door gokken een lucratieve bezigheid is.

STER Reclame