NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse loterijwinnaar vermoord

Bij een woning in Florida zijn de stoffelijke resten gevonden van een man die in 2006 ruim 30 miljoen dollar won bij een loterij. Zijn lijk was verborgen in een betonnen vloer.

De 43-jarige Abraham Shakespeare was al sinds april niet meer gezien door zijn familie. Omdat zij dachten dat de miljonair zich verborgen hield voor mensen die steeds weer geld van hem vroegen, gaven ze hem pas in november op als vermist.

De politie trof het stoffelijk overschot aan na een tip, waarin werd aangegeven dat er een lijk bij de woning in Plant City was verstopt. Identificatie moet nog uitwijzen of het lichaam daadwerkelijk van Abraham Shakespeare is.

Rechtszaak Shakespeare werd - nadat hij de 31 miljoen dollar had gewonnen - voor de rechter gedaagd door een collega vrachtwagenchauffeur. Die beweerde dat het winnende lot eigenlijk van hem was, maar dat Shakespeare het briefje uit zijn portemonnee had gegrist toen ze samen vlees afleverden bij restaurants in Miami.

Shakespeare, zelf ooit gearresteerd voor inbraak, geweldpleging en het niet betalen van alimentatie, won de rechtszaak. Hij kocht een dure auto, een Rolex en een huis van een miljoen dollar. Hij sprak erover om een stichting op te zetten voor arme mensen.

Het geld bracht hem geen geluk. Zo werd hij continu lastiggevallen door mensen die geld van hem wilden, vertelde zijn moeder. Volgens haar betaalde hij voor begrafenissen, leende hij geld aan vrienden die een bedrijf wilden starten en gaf hij zelfs een miljoen dollar aan een man die slechts bekendstond als 'Big Man'.

Financieel-adviseur De woning waar de resten van Shakespeare zijn gevonden, is van de partner van een bekende van het slachtoffer, ene Dorice Moore. Zij wordt door de autoriteiten "een interessante persoon in de zaak" genoemd.

Moore zei aanvankelijk dat ze Shakespeare niet kende, maar uit onderzoek is gebleken dat één miljoen dollar van de rekening van het slachtoffer naar haar rekening is overgemaakt. Nu zegt ze dat dat een gift was.

Volgens Shakespeares moeder leerde haar zoon Moore begin 2007 kennen. Ze wilde een boek schrijven over de lottowinnaar. Uiteindelijk werd ze zijn financieel-adviseur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl