NOS SportAangepast

Tsonga geen partij voor Federer

Roger Federer heeft de finale van de Australian Open bereikt. De Zwitser, die in de eindstrijd Andy Murray treft, liet in Melbourne in een eenzijdige halve finale Jo-Wilfried Tsonga kansloos met 6-2, 6-3, 6-2.

Tsonga, die tegen Federer één van zijn eerdere twee ontmoetingen had gewonnen, stelde zwaar teleur. Hij speelde slordig en maakte een gelaten indruk.

De Zwitserse nummer één van de wereld was zelf uitermate degelijk en hoefde niet veel meer te doen dan wachten op de fouten die zijn tegenstander maakte. Federer maakte daarnaast gehakt van de mindere tweede opslag van Tsonga, wat hem meerdere breekkansen opleverde.

Fransman legt hoofd in de schoot Federer profiteerde al in de tweede game van het povere tegenspel van Tsonga en haalde met nog een break de set simpel binnen.

Eenzelfde scenario voltrok zich in de twee volgende sets. De Fransman kon geen vuist meer maken en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden.

Op matchpoint tegen kreeg de Fransman het publiek toch nog op de banken met een fraai punt met een backhandsmash op een lob, maar na de volgende slagenwisseling was het binnen anderhalf uur toch gedaan.

"Jo heeft het heel goed gedaan, maar hij was misschien wat vermoeid", nam Federer het op voor zijn opponent, die na twee vijfsetters op rij de batterij niet meer had kunnen opladen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl