Dafne Schippers klapt in haar handen na haar goede halve finale
NOS SportAangepast

Schippers met sterk optreden in finale 200 meter

Dafne Schippers heeft zich met een ijzersterk optreden verzekerd van een plaats in de olympische finale op de 200 meter. De 24-jarige wereldkampioene liep in de halve finales naar seriewinst in 21,96 seconden.

Schippers versloeg de Jamaicaanse Elaine Thompson (22,13), die zich met de tweede plaats ook verzekerde van een startbewijs in de eindstrijd. Thompson veroverde eerder in Rio de Janeiro de olympische titel op de 100 meter.

De finale van de 200 meter is in de nacht van woensdag op donderdag om 03.30 uur.

Schippers zorgde na de finale van de 100 meter, waarin ze als vijfde finishte, voor opschudding. Ze bleek in de dagen voorafgaand met een liesblessure rondgelopen te hebben. De zorgen daarover zijn inmiddels verdwenen en niets zou een succesvolle olympische missie in de weg moeten staan.

In de series zette ze maandag de vijfde tijd neer met 22,51. Vorig jaar bij het zo succesvol verlopen WK in Peking was ze ook de nummer vijf in de series. In de halve finales ging het toen iets sneller met 22,36, waarna ze in de finale iedereen omverblies met een Nederlands en Europees record van 21,63.

In Rio de Janeiro zat ze dinsdagavond in een serie met de Jamaicaanse Elaine Thompson. De olympisch kampioene eindigde vorig jaar bij de WK in de slipstream van Schippers op de tweede plaats. Het verschil in Peking was klein (0,03 seconde), nadat de Nederlandse op het laatste rechte stuk nog een achterstand moest goedmaken.

In de halve finale in Rio liet Schippers vanuit baan drie Thompson al voor het uitkomen van de bocht achter zich. Gedecideerd sprintte ze naar de finish. "Dit voelt lekker. Dit gevoel had ik even nodig. Dat ik naast Thompson liep, was voor mij wel goed. Dat pepte me op", zei ze na derace

Ogenschijnlijk gemakkelijk bleef ze onder de 22 seconden. "Baan drie in de finale zou optimaal zijn", glunderde de sprintkoningin van Nederland. Door de zege heeft ze in elk geval een gunstige baan in de finale. "En met mijn lies gaat het goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl