NOS Sport

Schippers eenvoudig naar halve finales 200 meter

Dafne Schippers heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 200 meter. Ze won haar serie ogenschijnlijk gemakkelijk in 22.51.

Als regerend wereldkampioen en met een beste seizoenstijd van 21.93 mag het geen verrassing zijn dat Schippers zich moeiteloos bij de beste 24 schaart, maar na haar enigszins teleurstellende optreden op de 100 meter sprak Schippers haar twijfels uit over haar fitheid.

Die zorgen heeft ze naar eigen zeggen volledig achter zich gelaten. "Het gaat eigenlijk heel erg goed en heb deze race nergens last van gehad. Ik ben ontzettend in vorm en voel me mentaal heel sterk. Ik ga vol frisse moed door, want ik heb nog een doel: een medaille op de 200 meter."

Samuel en Van Schagen uitgeschakeld

Voor Jamile Samuel en Tessa van Schagen viel in de series het doek. Samuel finishte in haar serie als derde en Van Schagen werd vierde, terwijl een plaats bij de beste twee vereist was. Ook op basis van hun tijd (23,41 en 23,04) redden de twee Nederlandse vrouwen het niet.

Ook tweevoudig olympisch kampioene Veronica Campbell-Brown is al uitgeschakeld. De Jamaicaanse werd in 22,97 derde in haar race en was 0,03 te langzaam voor een plaats in de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl