NOS Sport

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Schippers

Na haar vijfde plaats van zaterdag op de 100 meter, staan de Olympische Spelen van Dafne Schippers vanaf nu in het teken van de dubbele sprintafstand. De regerend wereldkampioene op de 200 meter komt maandag in actie op de series, die om 14.30 uur Nederlandse tijd beginnen.

De halve finales zijn woensdagochtend 03.00 uur en de finale van de 200 meter staat voor donderdagochtend 3.30 uur op het programma.

De grote vraag is hoe de liesblessure van de Utrechtse atlete zich zal houden. Twee dagen voor de series van de 100 meter schoot het tijdens een versnelling bij een testwedstrijd in haar bovenbeen.

Dafne Schippers na de finale 100 meter

'Er was paniek'

Coach Bart Bennema: "Ze kon daardoor bijna niet meer lopen. Er was paniek. De dag voor de series kon ze op 60 procent lopen, op de dag van de series was ze weer redelijk in vorm. Alleen bij het starten had ze nog wat last en ze was onzeker. In de halve finale en finale leek het goed te gaan, alleen de coördinatie ontbrak."

Elaine Thompson

Schippers zal op de 200 meter vooral moeten afrekenen met Elaine Thompson. De Jamaicaanse won niet alleen deze week in Rio overtuigend de 100 meter. Op de wereldkampioenschappen vorig jaar in Peking slaagde Schippers er pas in de laatste meters in om Thompson te passeren.

Schippers heeft op de 200 meter de beste seizoenstijd (21.93 seconden). Torie Bowie (21.99), Shaunaer Miller (22.05) en Elaine Thompson (22.16) volgen op afstand. Op de ranglijst aller tijden staat de Utrechtse op de derde plaats met 21.63 seconden. Florence Griffith-Joyner leidt de ranglijst met 21.34 seconden voor Marion Jones (21.62).

Schippers verovert wereldtitel op 200 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl