NOS Sport

Schippers vol vertrouwen: de vorm is er echt wel

Schippers laat fysieke zorgen achter zich

Met haar moeiteloze plaatsing voor de halve finales van de 200 meter gaf Dafne Schippers al een eerste geruststellend signaal af, maar het beste nieuws was niet haar tijd van 22.51. Dat was de boodschap die ze kort daarna had: "Ik voel me goed".

Naar eigen zeggen staat niets haar in de weg om op de 200 meter sportieve revanche te nemen. "Ik heb nu nergens last van en ook in de race voelde ik niets, dus ik ga ervan uit dat ik geen last meer ga krijgen van mijn lies."

Baaldag

De opgewekte woorden staan in schril contrast met hoe Schippers zich een dag eerder nog voelde. "Gisteren had ik echt een baaldag, want je kunt je wel voorstellen hoe frustrerend het is om onder deze omstandigheden vijfde te worden in de olympische 100 meterfinale. De blessure heeft me namelijk echt parten gespeeld."

Die liesblessure was zelfs zo serieus dat Schippers en haar coach Bart Bennema aanvankelijk dachten dat er een streep door de Spelen kon. "We waren echt bang dat het klaar was. Ik voelde het misgaan en dacht: daar gaan we."

Frisse moed

"Maar nu ga ik vol frisse moed door, want ik heb nog een doel te halen", wijst Schippers op haar medaillekansen op de 200 meter. "Ik heb een lekkere race gelopen in de series en hoop die lijn door te kunnen trekken, want de vorm is er echt wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl