Reddingswerkers zoeken naar slachtoffers in Taiwan

Wekdienst van 6 februari: dit gebeurde er terwijl je sliep

Goeiemorgen! Het is vandaag grijs en overwegend droog; in het zuiden kans op wat zon. Het wordt 9 of 10 graden. De zuidwestelijke wind neemt toe. Morgen en maandag is het wisselvallig met veel wind en regen.

Wat heb je gemist...

Zeker zeven mensen zijn omgekomen en er zijn honderden gewonden. De aardbeving van afgelopen nacht had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Een groot flatgebouw met honderden bewoners is ingestort. Op dit moment wordt druk gezocht naar overlevenden. Reddingswerkers verwachten dat het aantal slachtoffers nog zal oplopen, omdat veel mensen familie op bezoek hebben vanwege Chinees Nieuwjaar.

Australië heeft Julian Assange hulp aangeboden. Minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop deed dat afgelopen week in een gesprek met advocaten van de Australische oprichter van WikiLeaks. "Ik heb zijn advocaten laten weten dat hij consulaire bijstand kan krijgen als hij dat nodig heeft", aldus Bishop.

De Turkse grens met Syrië blijft tot zeker maandag gesloten. Dat melden Turkse media. Zo'n 15.000 mensen staan nu bij de grens te wachten. Het zijn vooral de mensen die vanuit Aleppo en het platteland ten noorden van die stad wegvluchten, zegt NOS-correspondent Lucas Waagmeester. Tienduizenden anderen zijn nog onderweg naar Turkije.

De huidige situatie in Syrië en bij de Turkse grens

Verder vandaag...

In Moskou spelen de Nederlandse tennissters voor het eerst in achttien jaar in de wereldgroep van de Fed Cup tegen tennisgrootmacht Rusland. Op het spel staat een plek in de halve finales.

Vanmiddag begint om 13.00 uur een anti-Pegida-demonstratie in Amsterdam. Twee uur later demonstreert de beweging tegen de zogenoemde islamisering van Nederland en Europa zelf.

Deel artikel: