Wat heb je gemist en wat moet je weten?

Wekdienst: vakantie, vlees, Zuckerberg en Wüst

Goedemorgen,

op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het noorden soms nog wat motregen. In het zuiden soms zon, het is maximaal 10 graden. Ook morgen vrijwel overal droog.

Nederlanders geven meer geld uit aan vakantie

Nederlanders hebben voor het eerst in jaren meer geld uitgegeven aan vakanties. 16 miljard om precies te zijn, een half miljard meer dan vorig jaar.

Het aantal vakanties bleef wel gelijk: 35 miljoen. Duitsland en Frankrijk zijn en blijven de populairste bestemmingen, gevolgd door Spanje, dat profiteert van de problemen in onder meer Egypte en Griekenland.

PvdA wil verbod op stuntvlees

Als het aan de Tweede Kamer ligt worden dit soort aanbiedingen verleden tijd

De PvdA wil een verbod op stuntprijzen voor vlees. No more kiloknallers dus, want volgens de partij heeft duurzaam vlees de toekomst en doen supermarkten daar te weinig voor.

Zuckerberg richt goed doel op na geboorte dochter

Mark Zuckerberg, Priscilla Chan met hun dochter Max

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is vader geworden van dochter Max. Ter ere van haar geboorte heeft hij een fonds opgericht voor goede doelen. Hij en z'n vrouw gaan de komende jaren 99 procent van hun Facebook-aandelen in het fonds stoppen. Die hebben nu een waarde van 42 miljard euro.

Met de stichting wil Zuckerberg onder meer de gelijkheid in de wereld bevorderen, ziektes bestrijden, en mensen samenbrengen, schrijft hij in een brief aan z'n pasgeboren dochter.

Wüst is woest

Wüst voelt zich in de steek gelaten door de KNSB

Ireen Wüst is boos op schaatsbond KNSB. Door een hersenschudding plaatste de Olympisch en Wereldkampioen zich niet voor internationale wedstrijden.

Daardoor mag ze ook niet tussen de toppers trainen. Ze schaatst haar rondjes nu op een publieksuur.

Deel artikel: