Goedemorgen

Wekdienst: Mansveld, Alphen en Ralph Lauren

Goedemorgen,

Het wordt een zonnige dag en ongeveer zeventien graden. Ook morgen en de dagen daarna vrij zonnig, droog, en de temperatuur blijft zo'n zeventien graden.

Wat heb je gemist?

Staatssecretaris Mansveld heeft het debat over ProRail overleefd. Ze heeft afgesproken dat ze de Kamer meer stukken geeft over een tekort van bijna een half miljard euro bij de spoorbeheerder en dat er een onderzoek komt naar de uitgaven van ProRail. De PVV diende nog een motie van wantrouwen in tegen Mansveld, maar kreeg daar geen steun voor.

Ondernemers uit Alphen aan den Rijn willen geld zien. Vanwege het ongeluk met bouwkranen waren wegen afgesloten en kwamen er minder klanten. De hoofdaannemer moet daarom betalen, zeggen ze. Sommigen hebben 60 procent minder omzet en dreigen failliet te gaan.

In Alphen aan den Rijn beginnen de bergingswerkzaamheden van de twee bouwkranen die daar deze zomer omvielen

Nog steeds zware gevechten om de Afghaanse stad Kunduz. Daarbij zou het leger tachtig Talibanstrijders hebben gedood. Maandag werd de stad verrassend ingenomen door de Taliban. Gisteren begon de tegenaanval. Kunduz is een van de rijkste en meest strategische steden van Afghanistan.

De Amerikaanse modemagnaat Ralph Lauren stopt als topman van zijn eigen bedrijf. Hij wordt opgevolgd door de Zweed Stefan Larsson, die eerder een hoge functie had bij H&M en aan het roer stond van Old Navy, het budgetmerk van Gap.

Ralph Lauren onlangs bij de presentatie van zijn voorjaarscollectie 2016

Wat je moet weten...

PSV-trainer Phillip Cocu is in Rusland op zijn hoede voor CSKA Moskou, vanavond de tegenstander in de tweede speelronde van de Champions League. De Eindhovenaren hebben het vaak lastig op Russische bodem. "Wij hebben gewonnen van Manchester United. Dat was een geweldige prestatie, maar we zullen een vergelijkbare prestatie neer moeten zetten willen we hier een goed resultaat halen."

Deel artikel: