Ralph Lauren onlangs bij de presentatie van zijn voorjaarscollectie 2016
NOS Nieuws

Ralph Lauren stopt als topman Ralph Lauren

De Amerikaanse modemagnaat Ralph Lauren stopt als topman van zijn eigen bedrijf. Hij wordt opgevolgd door de Zweed Stefan Larsson, die eerder een hoge functie had bij H&M en aan het roer stond van Old Navy, het budgetmerk van Gap.

De 75-jarige Ralph Lauren blijft wel nauw betrokken bij het bedrijf als creatief directeur en voorzitter van de onderneming. Lauren spreekt van een 'partnerschap' tussen hem en Larsson. Het gaat financieel niet goed met het Amerikaanse modehuis: de inkomsten lopen terug en de prijs van het aandeel is dit jaar bijna gehalveerd.

Luxe

Het bedrijf werd door Lauren opgericht in de jaren 60 van de vorige eeuw. Het is bekend geworden met typisch Amerikaanse kleding van onder meer het merk Polo, maar het voert ook meer luxe labels en leek daar de laatste tijd juist op in te zetten. Zo werd onder meer een exclusieve, besloten club geopend in Milaan.

Maar de komst van Larsson, die zich juist heeft gericht op confectie voor een zeer breed publiek, wijst mogelijk op een koerswijziging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl