Door het ongeluk in Alphen lopen ondernemers omzet mis
NOS Nieuws

Winkeliers Alphen stellen aannemer aansprakelijk voor omzetverlies

Een groep van 24 ondernemers uit Alphen aan den Rijn stelt aannemer Mourik aansprakelijk voor hun omzetverlies. Vooral winkeliers hebben hun verkoop sterk zien dalen na het ongeluk met de bouwkranen en willen gemiste inkomsten verhalen op de hoofdaannemer. Dat meldt Omroep West.

Op 3 augustus vielen tijdens werkzaamheden aan een brug twee bouwkranen op vier panden in de stad. Daarbij raakte niemand gewond.

Volgens Orlando Kadir, de advocaat van de ondernemers, hebben sommige winkeliers hun omzet met 60 procent zien dalen. Zij zijn volgens hem bang om failliet te gaan door een trage afhandeling van de verzekeraar. "Enkele cliënten van mij gaan kopje onder, die hebben het echt heel moeilijk", aldus Kadir.

Noodfonds

Aannemer Mourik heeft samen met andere betrokken bouwbedrijven een fonds van 1,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor direct getroffen omwonenden en winkeliers. Ondernemers verderop in de straat kunnen volgens Kadir geen aanspraak maken op dat noodfonds omdat hun panden niet zijn beschadigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl