Goedemorgen

Wekdienst: beloning in verkrachtingszaak en weer Trump-relletje

Vandaag breekt langzaam de zon door en het wordt 22 tot 26 graden. Maar later in de middag komen er stevige buien het land binnen, met onweer, hagel en zware windstoten.

Wat je hebt gemist..

8500 euro heeft Justitie over voor de tip die een verkrachtingszaak in Amsterdam kan oplossen. Eind juli werd daar in een plantsoen een vrouw van 75 verkracht en daarna beroofd van haar sieraden. De dader gebruikte extreem veel geweld, het bejaarde slachtoffer liep onder meer een gebroken jukbeen en een gebroken heup op.

De plek waar de vrouw werd verkracht
Trump tijdens het tv-debat van donderdag. rechts Megyn Kelly

Fox News eist excuses van Trump na beledigende tweets

Weer een relletje rondom de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump: nieuwszender Fox News wil dat hij excuses maakt aan hun presentator Megyn Kelly. Trump viel haar op Twitter aan nadat zij van een vakantie was terug was gekomen. De miljardair twitterde tijdens de eerste uitzending van Kelly's nieuwsprogramma na de zomerstop:

Ook retweette hij een bericht waarin ze een bimbo, een mokkel, werd genoemd. Trump zegt dat hij wel andere dingen aan zijn hoofd heeft dan verontschuldigingen aanbieden aan Kelly. "Zij moet mij haar excuses aanbieden", aldus Trump. De twee lagen al eerder met elkaar in de clinch tijdens en na een tv-debat.

FC Barcelona, Sevilla, Real Madrid, Valencia en Atlético Madrid nemen allemaal deel aan de Champions League dit seizoen

Een primeur in de Champions League. Dit jaar doen maar liefst vijf Spaanse clubs mee aan het hoofdtoernooi van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Dat gebeurde in 23 jaar Champions League nog niet eerder. Valencia plaatste zich gisteravond ten kosten van AS Monaco. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Sevilla waren al geplaatst. Morgen is de loting, voor Nederland doet alleen PSV mee aan het hoofdtoernooi.

Verder vandaag..

Er komen weer een aantal Nederlanders in actie komen op de wereldkampioenschappen atletiek. Om 13:15 probeert Dafne Schippers zich te plaatsen voor de halve finales van haar favoriete afstand, de 200 meter sprint.

Churandy Martina mikt op een finaleplaats op de 200 meter in zijn halve finale die voor 14.30 gepland staat. De finale van de 200 meter mannen is donderdag.

Sifan Hassan plaatste zich vanochtend vroeg al voor de halve finales op de 800 meter.

Deel artikel: