Sifan Hassan is naar de halve finales van 800 meter

Hassan naar halve finales 800 meter

Sifan Hassan is op de WK atletiek in Peking op de 800 meter doorgedrongen tot de halve finales. De winnares van de bronzen medaille op de 1.500 meter eindigde in haar serie op de derde plaats.

Pas kort voor de race besloten Hassan en haar coach dat de 22-jarige atlete voldoende van haar inspanningen op de metrische mijl was hersteld om ook op de 800 meter te starten.

Hassan kende een stroef begin, liep na de eerste ronde naar voren en nestelde zich achter regerend wereldkampioene Eunice Jepkoech Sum op de tweede plaats. In de laatste meters ging Olha Ljachova haar nog voorbij, maar ook de derde plek (in een tijd van 1.59,94) volstond voor rechtstreekse plaatsing.