Goedemorgen

Wekdienst: mini-onderzeeër, scouting en NAVO-top

Goedemorgen,

Bewolkt en af en toe buien, zeker in het noordwesten, en aan zee een harde wind. Het wordt 17 graden. Morgen blijft het stevig waaien, ook met onweer en hagel, maar wel meer zon. Het wordt dan maximaal 19 graden. Vanaf donderdag wordt het beter.

Wat heb je gemist...

Het Zweedse leger onderzoekt videobeelden van een wrak van een gezonken mini-onderzeeër voor de oostkust. Het zou om een Russische onderzeeër kunnen gaan. Afgelopen herfst maakte de Zweedse marine vergeefs jacht op een onderzeeër die voor de kust bij Stockholm was gesignaleerd en waarvan vermoed werd dat hij Russisch was.

Zweedse marineschepen zochten in oktober naar een buitenlandse onderzeeër

Openlijk homoseksuele Amerikanen mogen leider worden bij de scouting. Alleen door de kerk gesponsorde scoutingafdelingen mogen homo's als leider nog weren, heeft de Boy Scouts of America (BSA) besloten.

Justitie in Oostenrijk onderzoekt de anti-islamuitspraken die Geert Wilders in Wenen heeft gedaan. Op een congres in maart vergeleek de PVV-leiders de koran met Hitlers Mein Kampf. En hij zei dat de islam oproept tot terrorisme. Geert Wilders lijkt zich niet zo druk te maken om het Oostenrijkse onderzoek. Op Twitter schrijft hij dat het niet veel gekker moet worden.

Wat moet je weten...

In Brussel komen vanochtend de ambassadeurs van de 28 NAVO-landen bijeen om te praten over de veiligheidssituatie in Turkije. Turkije is een offensief begonnen tegen zowel IS als de Koerdische PKK. Het voelt zich door beide terreurgroepen bedreigd na diverse recente aanslagen.

Deel artikel: