Goedemorgen...

Wekdienst: Grieks parlement zegt "ja" en koolmonoxidevergiftiging

Goedemorgen,

Het wordt best lekker weer vandaag: in het noorden wordt het 20 tot 22 graden, in het midden en zuiden 24 tot 27 graden. Wel kan het vannacht regenen of onweren.

Wat heb je gemist?

Het Griekse parlement heeft "ja" gezegd tegen het akkoord met eurolanden. Na uren onderhandelen stemden 229 parlementariër voor en 64 tegen. De Europese Commissie wilde Griekenland alleen een noodlening van maximaal 7 miljard euro geven als het parlement met de bezuinigingsplannen zou instemmen. Nu dat is gebeurd, lijkt een Grexit een stuk verder weg.

Premier Tsipras in het parlement

Premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën moeten vanmiddag in de Tweede Kamer tekst en uitleg geven over de nieuwe steun aan Griekenland. Het debat is vanaf 13.00 te volgen op NPO Nieuws.

Koolmonoxidevergiftiging door aggregaat

In Rotterdam zijn vannacht 13 mensen naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze mogelijk koolmonoxide hebben ingeademd. De brandweer kreeg een melding van bewoners die een vreemde geur in huis roken. Wat bleek: de buren hadden een aggregaat in huis dat stond te draaien.

Rotterdammers naar ziekenhuis vanwege inademen koolmonoxide

Theaterschool in opspraak

Twee docenten op de Amsterdamse Theaterschool zouden sinds de jaren tachtig met meerdere studenten relaties hebben gehad. Dat zeggen oud-studenten en docenten tegen de Volkskrant.

Een van de twee docenten, die inmiddels is vertrokken, zou met tussen de tien en twintig studenten seks hebben gehad. Studenten zouden zich door hem geïntimideerd hebben gevoeld. Op de meeste scholen is het niet toegestaan dat docenten en studenten een relatie hebben.

Deel artikel: