Goedemorgen

Wekdienst: Grieken zeggen NEE, lenen en VS wint WK Vrouwen

Goedemorgen,

een lekker zonnige dag vandaag. Het wordt 20 tot 25 graden en morgen kan dat zelfs oplopen tot 30.

Grieken vieren feest op het Syntagmaplein

De Grieken zeggen nee

De Grieken hebben gisteren hun referendum gehouden en NEE gezegd tegen de voorstellen van de geldschieters.

Om 2 uur vannacht waren alle stemmen geteld; 61 procent bleek tegen. Die nee werd in Athene tot in de late uren gevierd.

De 'nee-stemmers' vieren feest op het plein in Athene

De grote vraag die overblijft is: wat nu? Griekenland gaat niet opeens uit de euro, zegt ook de Griekse premier. Wel hebben ze nog steeds geld nodig. De banken zijn al een tijdje dicht. Als die weer open moeten, heeft Griekenland geld nodig. Het is de vraag of Europa en de geldschieters daartoe bereid zijn. Vandaag en morgen wordt daar over vergaderd.

Studenten lenen voor meer dan studie

Eenderde van de studenten leent meer dan nodig is, bijvoorbeeld om alvast te sparen voor een huis, blijkt uit een enquête van het Nibud. En dit jaar gaan studenten waarschijnlijk nog meer lenen, voor andere dingen dan hun studie, omdat de basisbeurs verdwijnt. Aangezien de rente heel laag is, verdien je geld als je het geld op een spaarrekening zet.

Finale WK vrouwenvoetbal Japan-VS

VS wint WK Vrouwenvoetbal

De VS heeft het WK vrouwenvoetbal gewonnen. In Canada versloegen de Amerikanen regerend wereldkampioen Japan met 5-2. Na elf minuten spelen stond de VS al 4-0 voor. Het is de derde keer dat de Amerikaanse voetbalvrouwen de wereldtitel winnen.

Bagage checken op Schiphol duurt vanochtend lang

Kom je vanochtend terug van vakantie, en land je op Schiphol, grote kans dat je lang in de rij moet staan bij de douane. Die voert vandaag actie. Tussen 6 en 10 uur worden alle passagiers en al hun bagage gecheckt. Het douanepersoneel strijdt voor een nieuwe cao voor rijksambtenaren. Volgens de vakbonden zitten die nu bijna 1700 dagen zonder cao.

Deel artikel: