Goedemorgen

Wekdienst: Athene, IS op social media en #Grexit

Goeiemorgen! Het is wisselvallig: het waait flink en er zijn buien. Het wordt maximaal 16 graden. Later op de dag trekken de buien weg. Morgen minder regen, maar 't is wel bewolkt en fris. Vanaf woensdag wordt het beter.

Wat heb je gemist...

Gisteren zijn in de Griekse hoofdstad Athene duizenden mensen weer de straat opgegaan om te demonstreren tegen de euro en tegen strenge bezuinigingsmaatregelen. De demonstratie was georganiseerd door de regering die de bevolking opriep om met 'een daad van luid protest' te komen.

Eva Wiessing in Athene

Europol zet een nieuwe opsporingsdienst op die op zoek gaat naar de kopstukken achter de IS-propaganda-accounts op social media. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. De nieuwe dienst wil niet alleen weten wie er achter de accounts zitten, maar ook op wie zij zich richten en waarom.

Het streven is om ieder nieuw ontdekte account binnen twee uur te blokkeren.

Zwaargewonde speleoloog gered uit grotten Spanje

In Spanje is een zwaargewonde man uit een grot gered. De speleoloog van 45 was eergisteren samen met vrienden de grotten aan het onderzoeken, toen hij uitgleed en in een 7 meter diepe spleet viel. Veertig reddingswerkers wisten de man gisteren met een brancard door de smalle tunnels naar boven te halen. Hij is met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Man in Spanje uit grot gered

Verder vandaag...

Daar beslissen Europese ministers van Financiën hoogstwaarschijnlijk wat de Grieken staat te wachten. Als er niets gebeurt, gaat het land failliet en moeten ze uit de eurozone.

Steeds meer jongeren bijziend

Meer jonge mensen gaan last krijgen van bijziendheid, dat denken oogonderzoekers: "Mensen doen veel meer 'dichtbij-werk', dus kijken meer op hun telefoon, tablets en computer en ze zijn minder buiten". Daarover later meer in onze uitzendingen.

Deel artikel: