The Button staat op 0

The Button heeft ein-de-lijk de 0 bereikt. En nu?

65 dagen lang waren gebruikers van het befaamde forum Reddit in de ban van een knopje op de site: The Button. Sinds 1 april liep er een timer die van 60 tot 0 terug telde. Alleen elke keer dat The Button werd aangeklikt, resette de klok weer en begon hij van voor af aan.

Dat zorgde voor een interessant sociaal experiment, want wat gebeurde er als de klok ein-de-lijk de 0 had bereikt? Niemand wist het.

Uiteindelijk moest er 1.008.316 keer gedrukt worden, voordat de klok écht op 0 stond. Dat is alleen gedaan door Reddit-gebruikers die al een account hadden voor 1 april.

Ander kleurtje

Iedereen mocht maar één keer drukken. En naarmate je het langer volhield, kreeg je steeds een 'exclusiever kleurtje' bij je gebruikersnaam.

Mensen die de teller nauwelijks lieten lopen (geklikt tussen de 60 en 52 seconden) hebben een paars kleurtje bij hun naam. En zo gaat 't verder: elke tien seconden later krijgt een andere kleur. Iedereen die onder de tien seconden heeft geklikt krijgt een rood stipje. Klikken is daardoor dus een soort prestigekwestie geworden: alle gebruikers willen laten zien hoe lang ze het hebben volgehouden.

De statistieken

Nu is de magie van The Button ten einde. De 0 is bereikt. Het zit erop.

En daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. Er is namelijk helemaal niets gebeurd. Niets-niets-niets. Het enige dat je ziet als je met je muis op The Button gaat staan is: 'the experiment is over.'

Daar moeten we het mee doen. We kunnen weer door met ons leven.

Opluchting bij de Redditers

Deel artikel: