The Button

Wat gebeurt er als ik op The Button druk?

Reddit, het grootste forum van het internet, is in de ban van een knopje. The Button, om precies te zijn. Dit is 'm:

The Button

Op 1 april verscheen de knop met deze aankondiging op de site: "We can’t tell you what to do from here on out. The choice is yours." Naast de knop staat een timer die aftelt van 60 naar 0 seconden. Als je op de knop drukt, begint de timer weer opnieuw bij 60.

Reddit heeft 175 miljoen unieke bezoekers per maand en meer dan 3 miljoen mensen hebben een account op de site. Al meer dan 558.000 mensen drukten een keer op de knop. Er zijn spelregels: alleen accounts die zijn aangemaakt voor 1 april mogen op The Button drukken en elk account mag maar een keer klikken.

Op de redactie zagen we die knop nog niet onder de 50 seconden gaan, maar ooit moet de timer een keer op 0 staan. Wat er dan gebeurt, weet niemand. Wel hebben een paar ijverige gebruikers op basis van het aantal accounts uitgerekend hoe lang dat zou kunnen duren. Volgens die berekeningen wordt na ongeveer tien dagen (11 april) het kritieke punt bereikt van 1 klik per minuut.

Sociaal experiment

Reddit is inmiddels verdeeld in twee groepen: mensen die willen dat iedereen zo snel mogelijk klikt om te zien wat er gebeurt als de timer op 0 staat. Anderen willen juist ​zo lang mogelijk wachten om de magie te behouden.

Deel artikel: