Goedemorgen

Wekdienst: FIFA kiest, Silk Road, One WTC

Goedemorgen,

zo vlak voor het weekend vallen er in het westen en noorden een paar buien, later vandaag ook regen op andere plekken. Af en toe schijnt de zon bij zo'n 16 graden.

Prins Ali bin Al-Hussein en Sepp Blatter

FIFA kiest de nieuwe voorzitter

Vanmiddag wordt duidelijk wie de komende vier jaar de baas is van wereld-voetbalbond FIFA. Het lijkt er op dat ondanks de arrestaties van woensdag en alle kritiek Sepp Blatter gewoon herkozen wordt. Vanmiddag moeten 209 voetbalbonden stemmen. Naast Blatter is er nog een andere kandidaat: de Jordaanse prins Ali. Hij heeft de steun van de meeste westerse landen, maar dat zal waarschijnlijk niet genoeg zijn.

Nederlandse internetdrugsbaron de cel in

Een Nederlandse drugshandelaar is in Amerika veroordeeld tot tien jaar cel. Maikel S. verdiende miljoenen door xtc, coke en lsd te verkopen via de online-winkel Silk Road. De Nederlander van 23 werd twee jaar geleden opgepakt en mag waarschijnlijk een deel van z'n straf in ons land uitzitten.

One World Trade Center open voor publiek

In New York gaat het One World Trade Center open voor publiek. Het gebouw staat op de plek van de ingestorte Twin Towers. Vanaf de honderdste verdieping op 283 meter hoogte kan iedereen voor dertig euro over New York uitkijken. Bij de bouw van de toren is er veel aandacht besteed aan de veiligheid. Gewapend beton maakt het gebouw extra stevig.

Michael Jacksons Neverland staat te koop

Het landgoed van Michael Jackson staat te koop. Als je Neverland wil aanschaffen mag je 100 miljoen dollar (91 miljoen euro) ophoesten. Dan heb je wel een treintje, een bioscoop en ruim 1000 hectare grond.

Deel artikel: