Goedemorgen...

Wekdienst: Syrische wapens, TinderPlus en begrafenis Nemtsov

Goedemorgen! Vandaag veel bewolking en vooral in het zuiden regen. Later op de dag zien we de zon weer, maar er komen ook dan nog buien voor, met kans op onweer en hagel. Het wordt 6 of 7 graden.

De eerste twee fabrieken waarin Syrië chemische wapens maakte, zijn ontmanteld, meldt de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). De OPCW verwacht dat deze zomer alle twaalf fabrieken zijn vernietigd.

Alle chemische wapens die gemaakt zijn in Syrië zijn al vernietigd. Het ging om zo'n 1300 ton aan stoffen voor chemische wapens.

De voorgevel van de OPCW in Den Haag

Boven de 28? Dan ga je meer betalen voor Tinder. Het bedrijf achter de datingapp heeft besloten dat gebruikers boven de 28 meer moeten betalen voor een TinderPlus-abonnement dan jongere tinderaars. Bij Tinderplus heb je bijvoorbeeld meer zoekmogelijkheden dan bij de gratis versie van de app. Wat de abonnementsprijzen worden is nog niet bekend.

Met Tinder Plus kan je 'verkeerde' swipes terugdraaien

Gebakken spons bedreigt honden

Mensen met een hond moeten uitkijken voor gebakken sponzen. Uit verschillende plaatsen zijn de afgelopen tijd meldingen daarover binnengekomen, onder meer uit Almere, Hengelo, Den Haag en Katwijk. Die stukjes spons worden in vet gebakken, en dat vinden de honden lekker. Maar omdat zo'n spons in de maag uitzet kan dat gevaarlijk zijn.

Verder vandaag...

Toespraak Netanyahu: meesterzet of tactische blunder?

Zelf noemt hij zijn toespraak bij voorbaat al "historisch". De Israëlische premier Netanyahu spreekt vanmiddag het Amerikaanse Congres toe, maar zijn toehoorders zijn niet alleen senatoren en afgevaardigden. Hij wil de hele wereld waarschuwen voor een mogelijke nucleaire deal tussen de Verenigde Staten en Iran.

De Russische politicus Boris Nemtsov wordt begraven in Moskou. Volg correspondent David Jan Godfroid voor de laatste updates.

Derde Dutch Game Garden

En de derde Dutch Game Garden opent de deuren in Breda. Maar weinig Nederlandse gamebedrijven breken echt door. Wat moet er veranderen, zodat we in de buurt komen van gameland Finland? Daar hoor, zie en lees je vandaag meer over.

Deel artikel: