Een still uit de video die online is gezet

Politie schiet dakloze dood in Los Angeles

In Los Angeles is een dakloze man neergeschoten bij een politie-actie. In een video is te zien hoe meerdere agenten de donkere man in bedwang proberen te houden. Vervolgens zijn er vijf schoten te horen en blijft de zwerver levenloos liggen. De video is in korte tijd miljoenen keren bekeken.

De beelden waren hier te zien, maar zijn verwijderd door Facebook. Inmiddels staan de door een omstander gemaakte beelden op YouTube. Let op: ze kunnen als schokkend worden ervaren.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

'Taser werkte niet'

De politie kwam af op een melding over een diefstal. Volgens een woordvoerder begon de man te vechten toen agenten hem aanspraken. Ze gebruikten een taser, maar die bleek "ineffectief".

Vlak voor de schoten hoor je politie-agenten roepen: "Laat je pistool vallen". Het is onduidelijk wat de man zei voordat hij werd neergeschoten en of hij een wapen had. Een woordvoerder van de politie zegt tegen de LA Times dat op de straat niets is gevonden.

Het politie-onderzoek is nog in volle gang. De vrouw die je in de video een wapenstok ziet oppakken, zit nog altijd vast.

'Vijf agenten drukten hem tegen de grond'

Protesten

Volgens de LA Times protesteerden in Los Angeles tientallen mensen tegen de dood van de man.

De afgelopen tijd waren er in de VS verschillende incidenten waarbij agenten ongewapende zwarte mannen doodschoten, zoals Michael Brown en Jerame Reid. Dat leidde tot een golf van protesten en rellen in diverse steden.

Deel artikel: