Goedemorgen

Wekdienst: Coulibaly, sneeuwverlichting, Sinkgraven

Amédy Coulibaly, de terrorist die in Parijs vier mensen doodschoot in een koosjere supermarkt, heeft beelden van die aanslag verstuurd voor hij werd gedood door agenten. Dat heeft een bron dichtbij het politieonderzoek gezegd tegen het Franse tijdschrift L'Express. Coulibaly droeg een camera op zijn borst en zette die voor hij het vuur opende aan. Op het filmpje van ongeveer zeven minuten staan de eerste drie moorden. Dat blijkt uit het onderzoek.

De verlichting langs de snelweg moet vaker aangaan bij winters weer. Dat zeggen de ANWB en Veilig Verkeer Nederland. Rijkswaterstaat doet de lampen op sommige plekken nu 's avonds laat en 's nachts uit om geld te besparen. Maar volgens de verkeersorganisaties is het een stuk veiliger als bij slecht zicht de verlichting gewoon aanblijft.

Coulibaly drong op 9 januari een supermarkt in Parijs binnen
Bij slecht weer moet de verlichting langs de snelweg niet uit vinden de ANWB en VVN.

Voetballer Daley Sinkgraven verhuist per direct van Heerenveen naar Ajax. Hij tekent een contract van 5,5 jaar bij Ajax. Heerenveen zou ongeveer 6,5 miljoen euro hebben gekregen voor de jonge middenvelder. Sinkgraven is 19 jaar en speelt voor het tweede seizoen in het eerste elftal bij Heerenveen. Hij voetbalt al sinds de D-pupillen bij de Friezen.

Thern, Van den Berg en Sinkgraven

Verder vandaag...

Actie in de dierentuin vandaag. Zoo Park Overloon werd afgelopen week failliet verklaard, net als twee andere parken van Zodiac Zoos. Maar de vrijwilligers van die dierenparken leggen zich daar niet bij neer. Vandaag mag iedereen gratis naar binnen en kun je op plekken komen waar normaal alleen verzorgers mogen komen.

Hartverwarmend detail: de dierentuin is dus failliet, maar krijgt nog wel geld van de bank zodat de dieren kunnen eten.

Deel artikel: