Coulibaly
NOS Nieuws

'Coulibaly verstuurde filmpje aanslag'

Amédy Coulibaly, de terrorist die in Parijs vier mensen doodschoot in een koosjere supermarkt, heeft beelden van de aanslag verstuurd voordat hij bij de bestorming werd gedood. Dat heeft een bron dichtbij het politieonderzoek tegen het Franse tijdschrift L' Express gezegd.

Coulibaly had een camera vastgemaakt op zijn borst. Kort voordat hij in de supermarkt het vuur opende met een kalasjnikov, zette hij die aan. Op het filmpje van ongeveer zeven minuten staan de eerste drie moorden, zo blijkt uit politieonderzoek.

Gegijzelde

Coulibaly was van plan de beelden te versturen met een laptop die hij bij zich had, maar hij kreeg geen verbinding. Het lukte hem het filmpje te versturen via een andere computer in de winkel. Hij dwong een gegijzelde hem daarbij te helpen.

De Franse politie heeft de beelden die op een geheugenkaart staan in zijn bezit, schrijft L'Express.

Propaganda

Het is niet duidelijk naar wie het filmpje is verstuurd. De politie zou bang zijn dat de video opduikt op internet en door jihadisten wordt gebruikt als propaganda.

Coulibaly stond in contact met de twee aanslagplegers op het Franse blad Charlie Hebdo. Voor zover bekend hadden zij geen camera bij zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl