Wekdienst: The Interview, Trouw en Australië

Goedemorgen!

De zon schijnt vandaag af en toe, maar er trekken ook stevige buien over het land, met kans op onweer en hagel. En het waait hard: er kunnen zware tot zeer zware windstoten voorkomen. Het wordt 6 tot 9 graden.

De filmposter van The Interview in Hollywood

Wat heb ik gemist?

Dat heeft de topman van Sony Pictures gezegd. Hackers braken vorige maand in bij Sony en wisten allerlei gegevens te stelen. Daarna dreigden ze bioscopen die The Interview draaien met aanslagen. In de film wordt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un belachelijk gemaakt. Door de dreiging werd de film teruggetrokken.

Trouw trekt 126 artikelen terug van de van de vorige maand ontslagen medewerker Perdiep Ramesar . Volgens de krant is er twijfel over de betrouwbaarheid van die stukken. Er zijn bronnen in gebruikt die niet te traceren zijn. Mensen die hij citeerde, zijn bijvoorbeeld niet terug te vinden. De medewerker schreef al sinds 2007 voor Trouw.

Het was lastig voor hem om nee te zeggen. De lof die hij kreeg was voor hem ongetwijfeld een aansporing om op het ingeslagen pad door te gaan.

De commissie die het werk van Ramesar onderzocht

De Australische politie denkt dat de moeder van zeven van de vermoorde kinderen in de stad Cairns verantwoordelijk is voor het bloedbad. Ze wordt verdacht van moord. Gisteren werden in een huis in de Australische stad Cairns acht dode kinderen gevonden. De moeder heeft steekwonden en ligt in het ziekenhuis.

En verder vandaag?

Eindelijk weer lekker de stad in voor de inwoners van Roermond. De winkels gingen daar gisteren weer open. Dinsdag moesten die dicht wegens een grote brand, waarbij veel asbest vrijkwam.

Deel artikel: