NOS Nieuws

Winkels Roermond weer open

Winkels Roermond weer open na brand

De winkels in de binnenstad van Roermond zijn weer open. Vrachtwagens mogen het winkelgebied weer in om de winkels te bevoorraden.

Op een toegangsweg, de Roerkade, stonden een aantal vrachtwagens in de rij voordat ze het winkelgebied in konden. Deze weg is inmiddels ook vrijgegeven.

Mensen die willen winkelen, moeten hun auto nog wel buiten het centrum parkeren. De straten buiten het voetgangersgebied zijn nog niet schoon en blijven daarom afgesloten. Deze straten worden vandaag schoongemaakt. Als alles volgens plan loopt worden die gebieden vanmiddag vrijgegeven.

Dinsdag kwam bij een grote brand in een jachthaven asbest vrij. In het dak van de loodsen zat asbest dat zich verspreidde over een groot gedeelte van de stad. Het centrum werd afgesloten en winkels moesten dicht blijven.

Campagne

De gemeente Roermond wil de winkeliers die schade hebben geleden tegemoetkomen. Volgens burgemeester Peter Cammaert wordt campagne gevoerd om zo snel mogelijk weer publiek naar de binnenstad te trekken. Het college van burgemeester en wethouders zal morgen door de stad wandelen om winkeliers een hart onder de riem te steken.

Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Indien mogelijk wordt de schade verhaald, zei de burgemeester.

Treinen

De afgelopen dagen mochten in Roermond geen treinen stoppen vanwege het asbestalarm. Het stationsgebied was gisteravond vanaf 19.00 uur weer toegankelijk.

De schoonmaak van de binnenstad is sneller gegaan dan werd verwacht. Eerder ging de gemeente ervan uit dat winkels pas zaterdagochtend weer open konden gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl