De dag van #instapurge, Noord-Korea en gevaarlijke xtc

Ga het weekend in met een shot laatste nieuws. Lees deze selectie van NOS op 3 en je bent weer helemaal bij!

Obama tijdens de persconferentie

Obama is boos op Noord-Korea

De Amerikaanse president Obama zegt dat hij een appeltje te schillen heeft met Noord-Korea. Volgens de FBI zit Noord-Korea namelijk achter de Sony-hack, die uiteindelijk leidde tot het terugtrekken van de film The Interview. Hoe Amerika zal terugslaan en waar, wilde Obama niet zeggen. "We zullen een proportioneel antwoord geven, op een tijdstip, plaats en manier die we zelf kiezen."

Boze Instagrammers

Grote paniek op Instagram. Het bedrijf ruimde een boel dode accounts op en daardoor verloren sommige gebruikers in één klap veel volgers. Onder die volgers waren vermoedelijke ook veel neppers. Het is namelijk mogelijk om bij speciale bedrijfjes neplikes en nepvolgers te kopen. Hoe die bedrijven dat voor je regelen, lees je hier.

Pas op voor gevaarlijke Superman-xtc

Kijk uit als je een pil tegenkomt die er hetzelfde uitziet als op de foto rechts, want die bevat mogelijk geen MDMA (de werkzame stof in xtc). Wel kan er zeer veel PMMA inzitten, wat potentieel gevaarlijk is. PMMA werkt namelijk veel langzamer dan MDMA, waardoor je geneigd ben meer xtc te nemen. Pas uren na inname komt de klap en dan loop je het risico op een overdosis, met een verhoogde hartslag en een extreem hoge lichaamstemperatuur tot gevolg.

Mensen die in het bezit zijn van deze pillen worden opgeroepen ze in te leveren bij het DIMS. Op www.drugs-test.nl kan je checken waar.

De roze pillen zijn schildvormig met aan beide zijden het logo van Superman

En de tussenstand op dag 1 #SR14

Aan het einde van dag 1 van de inzamelingsactie Serious Request staat de teller op €1.125.334. En dat is meer dan vorig jaar: toen was er op de eerste dag €1.039.011 opgehaald. Onze verslaggever Suse deed een rondje op het plein: wie zijn eigenlijk de mensen die naar het Glazen Huis toekomen?

Wat de verslaggevers van NOS op 3 backstage doen tijdens Serious Request kan je trouwens hier volgen.

Deel artikel: