De bioscoop in Los Angeles bij de perspremière vorige week

The Interview voorlopig ook hier niet te zien

Universal Pictures Nederland, dat de films van Sony hier uitbrengt, is zich nog aan het beraden over wat te doen met de omstreden film The Interview en houdt de lippen stijf op elkaar, maar Sony VS heeft al besloten: haal hem maar van de lijst Verwachte films.

De bioscoopketen Wolff Bioscopen heeft vanmiddag bericht gehad dat de releasedatum van 29 januari geschrapt is. De status van de film is nu 'verwacht in 2015'. De bioscoop heeft de aankondiging inmiddels van de website gehaald. Bij Pathé staat ´ie er nog wel op.

Ook in Groot-Brittannië komt de film niet uit. "We zijn op dit moment niet van plan om The Interview uit te brengen in dit land", zei Sony UK eerder vandaag.

Guardians of Peace

Voorlopig komt The Interview niet verder dan een filmtrailer. Producent Sony is gezwicht voor de dreigementen van hackers. De 'Guardians of Peace' dreigden met aanslagen op bioscopen die de film zouden laten zien. De première is geschrapt en de film komt ook niet uit op dvd of on-demand.

Meerdere grote bioscoopketens in de VS besloten gisteren de film niet meer draaien. Pathé en Wolff in Nederland wilden het besluit van Universal Pictures NL afwachten, maar Wolff volgt Sony in Amerika dus.

Game changer

In een verklaring zegt Sony dat medewerkers, klanten en Sony het slachtoffer zijn geworden van "ongekende misdadige aanvallen". In de filmindustrie zien ze het als een game changer: nooit eerder is een film om dreigementen teruggetrokken - en ook meteen van dvd en on demand.

Deel artikel: