Wekdienst: Ferguson-agent doet verhaal, doden bij mijnbrand en rekentoets niet best gemaakt

Goedemorgen!

In het westen en zuidwesten valt soms wat regen. Verder is het overwegend droog, maar wel bewolkt. Het wordt 6 tot 8 graden. Komende nacht en morgen valt er op meer plaatsen wat regen.

Wat heb je gemist...

De Amerikaanse politieagent die in augustus de ongewapende tiener Michael Brown doodschoot in Ferguson, heeft in een tv-interview gezegd dat hij vreesde voor zijn leven tijdens de worsteling met Brown. "Ik voelde me als een klein jochie dat moest vechten tegen Hulk Hogan", zei agent Darren Wilson tegen de Amerikaanse nieuwszender ABC.

Darren Wilson tijdens het interview met ABC

Examenleerlingen maakten de rekentoets het afgelopen jaar niet zo goed. Gemiddeld scoorden ze een 5,9. Zes op de tien leerlingen haalde een voldoende. De toets was voor het eerst onderdeel van het eindexamen: de resultaten tellen nog niet mee, dat gebeurt pas vanaf 2016.

Bij een brand in een mijn in China zijn 24 mensen om het leven gekomen. Nog eens 52 mijnwerkers zouden gewond zijn geraakt, meldt het staatspersbureau Xinhua. Een kleine aardbeving in de provincie Liaoning zou vonken in de kolenmijn hebben veroorzaakt, waardoor het stof in de mijn vlam vatte.

Chinese mijnwerkers

Wat gebeurt er vandaag...

300 miljard voor Europa

De Europese Commissie presenteert zijn eerste, echte wapenfeit: voorzitter Juncker doet vandaag zijn investeringsplan van 300 miljard euro uit de doeken. Het plan moet werkgelegenheid en economische groei in Europa aanzwengelen. Correspondent Arjan Noorlander is in Straatsburg.

UvA-studenten in gesprek met Bussemaker

Minder geld voor talen, filosofie en geschiedenis: de Universiteit van Amsterdam zet het mes in de faculteit Geesteswetenschappen. Studenten en docenten zijn het er niet mee eens en komen in actie. Vandaag komt minister Bussemaker van Onderwijs naar de UvA voor een discussie over bezuinigingen op het onderwijs in het algemeen, maar studenten willen haar daar ook confronteren met deze bezuinigingen.

Deel artikel: