NOS Nieuws

Schietende agent: alsof ik vocht met Hulk Hogan

Darren Wilson in gesprek met ABC News

De Amerikaanse politie-agent die in augustus de ongewapende tiener Michael Brown doodschoot, heeft in een tv-interview gezegd dat hij vreesde voor zijn leven tijdens de worsteling met Brown.

Hij vindt daarom dat hij juist heeft gehandeld door te schieten. "Mijn geweten is schoon", zegt Darren Wilson tegen de Amerikaanse nieuwszender ABC. Eerder verklaarde Wilson al hetzelfde voor een onderzoeksjury. Gisteren bepaalde de jury dat Wilson niet vervolgd wordt.

Ik voelde me als een klein jochie dat moest vechten tegen Hulk Hogan.

Agent Darren Wilson

In het interview dat ruim een uur duurt gaat hij uitgebreid in op de vechtpartij tussen hem en de 18-jarige Michael Brown. Die ontstond toen Wilson vanuit zijn politiewagen in gesprek raakte met Brown, die kort daarvoor iets gestolen zou hebben uit een winkel.

Tijdens de worsteling merkte Wilson hoe sterk Brown was. "Ik voelde me als een jochie van 5 dat het moest opnemen tegen worstelaar Hulk Hogan. Brown was ontzettend sterk."

Schot

Uiteindelijk loste Wilson een schot. Brown liep daarop weg van de politiewagen en Wilson kwam hem achterna, roepend dat hij op de grond moest gaan liggen.

"Dat deed hij niet. Ik dacht: als hij me te pakken krijgt, ga ik eraan." Daarop vuurde hij nog enkele kogels af op Brown. "Toen hij voorover viel, zag ik dat hij dood was", zegt Wilson.

Het interview met ABC moet nog worden uitgezonden. Enkele fragmenten zijn al wel vertoond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl