Tamme eenden

Wat heb jij dit weekend gedaan?

Misschien ben je het huis helemaal niet uit geweest, maar je had ook al dit nieuws tegen kunnen komen. Een overzicht:

In Barneveld zijn uit voorzorg 8000 eenden geruimd. De eenden zijn niet besmet met vogelgriep, maar het bedrijf is bezocht door een vrachtwagen die eerder langs het besmette eendenbedrijf in Kamperveen reed.

Bob de Jong heeft na de 10.000 meter schaatsen bij de wereldbeker in Seoul hard uitgehaald naar zijn collega's die ook de 10.000 meter reden. De schaatser won met liefst vijftien seconden voorsprong op nummer twee: "Dat mag gewoon niet. Het zijn gewoon watjes dat ze zo een tien kilometer rijden."

Het leek kunstenaar Jim Sanborn wel een leuk idee: een code verstoppen in een kunstwerk dat hij mocht maken voor het hoofdkwartier van de CIA. Vijfentwintig jaar later breken de beste spionnen van Amerika nog steeds hun hoofd over het kunstwerk op hun binnenplaats. Zelfs de collega's bij de NSA hebben geen idee.

Een politieagent heeft zaterdagmiddag een fietser van de A1 bij Muiden gehaald. Waarom de fietser op de weg reed, is niet duidelijk.

In de Australische stad Sydney heeft de politie een pasgeboren baby gered uit een afvoerpijp. Het gaat om een jongetje van twee of drie dagen oud. De baby werd ontdekt door een groepje fietsers, die gehuil uit een put naast de weg hoorden komen.

Het kunstwerk op de binnenplaats in Langley

Hij is na meer dan dertig jaar terug van weggeweest: Ernst Stavro Blofeld, de iconische Bond-vijand. Blofeld plaagde 007 in zes officiële titels. Hij deed dat voor het laatst in 1981 in de film For Your Eyes Only. Daar komt in 2015 verandering in met de vierentwintigste Bond-film.

En tot slot had je vandaag ook een parkeerplaats vol kerkgangers kunnen tegenkomen...

De kerkelijke gemeenschap Mozaïek 0318 in Veenendaal zit tijdelijk zonder locatie. En omdat er niet genoeg tijd was om een vergunning voor een andere locatie te krijgen, hebben de leden een drive-in kerkdienst georganiseerd. Via een radiozender werd de kerkdienst uitgezonden. Een paar honderd mensen kwamen op de drive-in af.

De Veenendaalhal, waar de kerkelijke gemeenschap Mozaïek 0318 normaal gesproken samenkomt, kon niet worden gebruikt vanwege de vogelgriep.

Deel artikel: