Het jongetje was ernstig ondervoed
NOS Nieuws

Pasgeboren baby gedumpt in afvoerpijp

In de Australische stad Sydney heeft de politie een pasgeboren baby gered uit een afvoerpijp. De zuigeling werd opgemerkt door fietsers die in de voorstad Quakers Hill gehuil hoorden komen uit een put naast de weg.

Ze wisten de zware betonnen deksel op te lichten en zagen op de bodem van de 2,5 meter diepe put een baby liggen. De politie werd ingeschakeld om de baby eruit te halen.

Ondervoed

Het bleek te gaan om een jongetje van twee tot drie dagen oud. Hij is waarschijnlijk door een kleine opening naast de putdeksel naar beneden geduwd. Ondanks de val had hij geen verwondingen opgelopen. Wel bleek hij ernstig ondervoed. Het jongetje is naar een kinderziekenhuis gebracht.

Het is niet duidelijk hoelang de baby in de put heeft heeft gelegen. Het jongetje was gewikkeld in een ziekenhuisdeken en zijn navelstreng was doorgeknipt en afgeklemd. Dat wees erop dat hij in een ziekenhuis was geboren.

Met behulp van de ziekenhuisgegevens en onderzoek in de wijk is de moeder gevonden, een 20-jarige vrouw uit Quakers Hill.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl