Wekdienst: politie flipt auto en Franse demonstranten opgepakt

Goedemorgen,

Het is vanochtend droog en de zon schijnt geregeld. In de loop van de middag raakt het van het westen uit bewolkt en later gaat het regenen. Met maxima van 11 tot 14 graden is het vrij zacht.

Wat heb je gemist...

In Groningen heeft de politie vannacht de handen vol gehad aan een man met zelfmoordplannen. Toen de onderhandelingen geen resultaat hadden, viel een arrestatieteam de woning van de man binnen. Daarbij schoot een agent de man neer.

Twee agenten zijn in Helmond lichtgewond geraakt toen ze met hun politieauto op de kop belandden. Ze liepen onder meer snijwonden op. De twee waren op weg naar een melding toen ze uit de bocht vlogen.

In Frankrijk zijn tientallen demonstranten opgepakt bij nieuwe betogingen tegen politiegeweld. De aanleiding is de dood van een jonge activist, die vorige maand door een politiegranaat om het leven kwam. In de weken erna kwam het in verschillende Franse steden al tot rellen.

Wat moet je weten...

In Tunesië kunnen vandaag circa vijf miljoen mensen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Tunesië was in 2011 het eerste land in de regio waar de Arabische Lente de zittende leider verjoeg.

Deel artikel: