Een arrestatieteam
NOS Nieuws

Groningse agent schiet suïcidale man neer

In Groningen heeft de politie vannacht de handen vol gehad aan een man met zelfmoordplannen. Uiteindelijk schoot een lid van een arrestatieteam de 32-jarige man in zijn woning in zijn been. Het slachtoffer is gewond naar een ziekenhuis gebracht.

De politie rukte uit vanwege een melding dat een man zichzelf in zijn appartement aan de Stationsstraat iets wilde aandoen. Ter plekke zagen agenten dat de man een vuurwapen had, waarna ze een arrestatieteam en een onderhandelaar inschakelden. Het appartementencomplex werd ontruimd.

Inval

Toen onderhandelingen geen resultaat hadden, viel het arrestatieteam de woning binnen. Daarbij schoot een agent de man neer. Over de ernst van de verwondingen is volgens een politiewoordvoerder nog niets bekend.

Onduidelijk is nog waarom de agent besloot te schieten. "Blijkbaar waren de omstandigheden dusdanig dat de politiemedewerker zich daartoe genoodzaakt voelde", zegt de woordvoerder.

Politiebureau

De ongeveer twintig geëvacueerde omwonenden zijn opgevangen op een politiebureau in de buurt. Zij mochten in de loop van de nacht terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl