Tot morgen!

De eredivisie gaat morgen weer verder. Om 12.30 uur beginnen we met ADO Den Haag-FC Utrecht. Om 14.30 uur volgen de derby Feyenoord-Sparta en het duel tussen Willem II en FC Twente. De vijftiende speelronde wordt afgesloten met Ajax-FC Groningen.

Tot morgen!

Forca Chapecoense

Bij alle eredivisieduels werd vanavond een minuut stilte gehouden voor de omgekomen voetballers van Chapecoense. In Brazilië waren duizenden mensen naar de thuishaven van de club gekomen voor een laatste eerbetoon aan hun helden.

Omgekomen voetballers Chapecoense in eigen stadion herdacht

De reacties na Roda JC-PSV

Klaar in Arnhem

Het is jammer voor Mickey van der Hart, maar de zege in Arnhem gaat naar Vitesse.

GOAL Vitesse

Het ene moment schiet PEC-keeper Van der Hart op de Vitesse-lat, nog geen minuut later maakt Nathan er alsnog 3-1 van voor de thuisploeg.

Het slot in Arnhem is zonder meer spectaculair. In blessuretijd ging Van der Hart bij een corner mee naar voren en hij schiet op de lat! In de tegenstoot velt Nathan alsnog het vonnis over PEC Zwolle, als de Braziliaan de 3-1 binnentikt.

Vitesse-PEC Zwolle 3-1

Slotfase

De eredivisiezaterdag zit er bijna op. Er zijn nog een paar minuten te spelen bij Vitesse-PEC Zwolle. PEC loert nog altijd op de gelijkmaker, maar Vitesse blijft de betere ploeg met de betere kansen.

Vitesse-PEC Zwolle 2-1

Een kwartier nog

PEC Zwolle heeft na de goal van Schenkeveld weer een beetje moed gekregen. De Zwollenaren delen af en toe een speldenprikje uit, maar doen Vitesse vooralsnog geen pijn.

Aan de andere kant was Kashia in de 72ste minuut dicht bij de 3-1 met een krachtige kopbal, die net over ging. Een paar minuten lager kon Zhang net niet bij een goede voorzet van Rashica.

GOAL PEC Zwolle

Uit een standaardsituatie komt PEC Zwolle ineens en uit het niets terug tot 2-1. Schenkeveld krijgt bij een corner alle ruimte van de Vitesse-defensie en kopt in de 67ste minuut de aansluitingstreffer binnen.

Weinig amusement

De misverstanden stapelen zich op bij PEC Zwolle en daar wordt het spel niet beter van. Er is inmiddels een klein kwartier gespeeld in de tweede helft en Vitesse leidt, vrij soeverein, met 2-0.

Vitesse-PEC Zwolle 2-0

Tweede helft

De tweede helft van Vitesse-PEC Zwolle is begonnen. Kan PEC nog iets doen aan de 2-0 achterstand?

Trainer Ron Jans heeft in de rust één keer gewisseld: Brock-Madsen is in de ploeg gekomen voor Ehizibue.

De reacties na Go Ahead Eagles-Heerenveen

Klaar in Kralingen

Het eindsignaal in Kralingen heeft geklonken. Excelsior en AZ maakten er een mooie avond van. De eindstand is 3-3.

Klaar in Kerkrade

Het is klaar in Kerkrade. Roda JC is en blijft de kampioen van de 0-0. Ook landskampioen PSV moet eraan geloven.

Slotfase

Wat een hektische slotfase in Kerkrade. Zowel PSV (Schwaab) als Roda JC (invaller Paulissen) had een grote kans om in blessuretijd de winnende treffer binnen te schieten. Maar het staat nog altijd 0-0.

Roda JC-PSV 0-0

Rust in Arnhem

In Arnhem is het ondertussen rust. Vitesse leidt met 2-0 tegen PEC Zwolle.

In de 41ste minuut is daar de treffer van Zhang. Hij kopt een voorzet van Rashica feilloos binnen: het is 2-0 voor Vitesse.

En dat is misschien maar goed ook. Want een minuut eerder werd een treffer van Zhang wegens buitenspel afgekeurd. Uit de herhaling bleek echter dat er van buitenspel geen sprake was.

Yuning Zhang is blij: het is 2-0 voor Vitesse

Zenuwslopende slotfase

De tijd begint serieus te dringen voor de landskampioen. PSV heeft nog maar tien minuten en de stand in Kerkrade is nog steeds 0-0. PSV dringt aan, maar krijgt geen echt grote kansen. Roda loert op de counter. Er zit een zenuwslopende slotfase in het vat.

GOAL AZ

Voor de derde keer deze avond maakt AZ een achterstand tegen Excelsior goed. Wuytens kopt vallend fraai de 3-3 binnen.

Excelsior-AZ 3-3

Lewis Baker wordt van achteren aangetikt en de bal gaat op de stip. De Engelsman legt zelf aan van 11 meter (bij gebrek aan Ricky van Wolfswinkel) en schiet Vitesse beheerst op 1-0.

Vitesse-PEC Zwolle 1-0

Lewis Baker schiet de penalty onberispelijk binnen

Zelfvertrouwen

"Het is duidelijk dat dit twee ploegen zijn met weinig zelfvertrouwen", meldt commentator Philip Kooke vanuit Arnhem. Zowel Vitesse als PEC Zwolle weet in balbezit nauwelijks wat er met de bal moet gebeuren. Het levert vooralsnog een weinig boeiend schouwspel op.

Vitesse-PEC Zwolle 0-0

GOAL Excelsior

Excelsior komt voor de derde keer op voorsprong! Na balverlies van Bel Hassani kunnen de Kralingers in de aanval en schiet Faik de 3-2 binnen.

AZ-trainer John van den Brom is ontstemd, want hij haalt Bel Hassani een minuut later meteen van het veld. Jahanbakhsh is zijn vervanger.

Excelsior-AZ 3-2

Cocu grijpt in

Het gaat niet goed met PSV, met nog een klein half uur op de klok. De Eindhovenaren creëren nauwelijks kansen en Roda, dat al blij is met 0-0, oogt af en toe gevaarlijker. We hebben wel nog een hard schot van Arias gezien, dat net over ging.

PSV-trainer Cocu moet dan ook wel ingrijpen: Zintsjenko en Pereiro worden vervangen door Bergwijn en Narsingh.

Geruisloos

Het eerste kwartier van Vitesse-PEC Zwolle is redelijk geruisloos voorbij gegaan. Het meeste balbezit is voor de Arnhemmers, maar tot meer dan een kopbal van Leerdam in de armen van Van der Hart heeft het nog niet geleid.

Kans Roda

De tweede helft van Roda-PSV begint alweer leuk. Roda gaat meteen in de aanval en dat levert een aardige schietkans op voor Ajagun. De Nigeriaan komt alleen niet verder dan rollertje. PSV begint ongeconcentreerd aan de tweede helft.

In Kerkrade is de tweede helft begonnen bij Roda JC-PSV. Op het scorebord prijkt nog de brilstand.

En ook in Kralingen is de wedstrijd hervat. De stand bij Excelsior-AZ is in evenwicht: 2-2

De bal rolt in Arnhem

Na een minuut stilte is ook de vierde eredivisiewedstrijd van de avond begonnen. De bal rolt bij Vitesse-PEC Zwolle.

Rust

Het is rust in Kerkrade. Het is nog 0-0 bij Roda JC-PSV.

En ook in Kralingen zit de eerste helft erop. De vier doelpunten zijn eerlijk verdeeld over Excelsior en AZ: 2-2

Spanning in Kerkrade

In Kerkrade nadert de rust alweer met rasse schreden. Het is nog 0-0 bij Roda-PSV, maar het is wel een alleraardigste wedstrijd om te zien. De Eindhovenaren kunnen hun stempel nog niet echt op de wedstrijd drukken. Ook tegen de landskampioen weet Roda het vooralsnog op een brilstand te houden.

Klaar in Deventer

Het is klaar in Deventer. Go Ahead Eagles speelde moedig, maar moet zijn meerdere erkennen in Heerenveen: 1-3.

GOAL AZ

AZ komt wederom op gelijke hoogte met Excelsior. Tankovic schiet knap binnen na een voorzet van Haps. Hij viert zijn treffer uitbundig, want zo vaak speelt de Zweed dit seizoen niet. Het is 2-2.

Excelsior-AZ 2-2

Illias Bel Hassani (l) is blij met doelpuntenmaker Muamer Tankovic

Kans Roda JC

En ook Roda JC heeft zijn eerste grote kans van de wedstrijd binnen. Ajagun krijgt na een half uur de bal op de rand van het strafschopgebied en haalt uit, maar Arias redt voor de lijn.

Kerkrade veert op, want zo offensief hebben ze Roda zelden gezien.