Lionel Messi en Luka Modric

Ramos kopt Real Madrid op valreep naast Barcelona

De 233ste editie van El Clásico heeft geen winnaar opgeleverd. Sergio Ramos kopte koploper Real Madrid in Camp Nou op de valreep naast nummer twee FC Barcelona: 1-1.

Barça had in het tegenvallende duel een licht overwicht voor rust, maar meer dan een kans voor Sergi Roberto leverde dat niet op. De bezoekers waren alleen gevaarlijk via een kopbal van Raphaël Varane.

Diezelfde Varane liet zich vlak na rust bij een kopduel aftroeven door Luis Suárez: 1-0. De voorsprong en het inbrengen van Andrés Iniesta gaven Barça vertrouwen. Neymar, Iniesta en Lionel Messi misten kansen op 2-0, waarna Ramos (ongehinderd) een nederlaag voor Real voorkwam.

49ste remise

En zo eindigde de 233ste wedstrijd tussen beide kemphanen (alle competities) in een remise. En dat was nummer 49. Een andere statistiek leert dat Real Madrid dichtbij een record van Leo Beenhakker is. Onder leiding van de Nederlander kwam de Koninklijke in 1988/1989 tot een ongeslagen reeks van 34 duels. De teller staat nu op 33.

Luis Suárez viert de 1-0 in de 53ste minuut
    De 1-1 van Sergio Ramos

Sevilla schoot zich eerder op de dag lelijk in de voet bij Granada. De nummer drie van Spanje ging onderuit bij Granada (2-1), dat dit seizoen nog geen enkele competitiezege had geboekt.

Andreas Pereira opende na een klein halfuur de score. Hij hoefde de bal alleen maar in het doel te schieten na een prima actie van Jeremie Boga. Nog binnen het uur verdubbelde David Lombán de marge. In de blessuretijd benutte Ben Yedder een strafschop voor de 2-1.

Sevilla staat nu op één punt van FC Barcelona, dat zes punten achterstand heeft op Real. Ook Atlético Madrid leed puntverlies. De hoofdstedelingen drongen tegen Espanyol bijna constant aan, maar bleven steken op 0-0. Zodoende blijft de achterstand op stadgenoot Real negen punten.