Bedankt voor het volgen van ons liveblog. PSV heeft zijn plicht gedaan en zondag om 14.30 uur is het de beurt aan koploper Feyenoord en Ajax in de Klassieker in de Kuip. Bezorgt Ajax Feyenoord het eerste puntenverlies of boeken de Rotterdammers de tiende zege? Verder: NEC-Vitesse (12.30), FC Groningen-AZ (14.30) en sc Heerenveen-Heracles Almelo (16.45).

Van de Looi: als jij dat zegt, moet ik dat niet meer doen

Ten Hag had zich al neergelegd bij een gelijkspel

Stand eredivisie

Samenvattingen

Bekijk nu de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden op NPO 1 en NOS.nl.

GOAL FC Utrecht!

In blessuretijd de goal van Haller! Een verre trap van doelman Ruiter wordt door Lachman teruggekopt, Haller onderschept, tikt de bal omhoog en kopt binnen.

Tussenstand: Willem II-FC Utrecht 0-1

Kans

In de 83ste minuut de grootste kans voor Utrecht. Lamprou redt op de inzet van Ayoub en in de rebound is Wuytens sneller bij de bal dan Zivkovic.

Tussenstand: Willem II-FC Utrecht 0-0

Bescheiden Kortsmit: heb me aardig staande gehouden

Ramselaar: chip 'm goed over de keeper heen

Geel

Als Van der Meer stevig inkomt op Heerkens, krijgt de Utrecht-verdediger geel. Heel Tilburg, inclusief trainer Erwin van de Looi roept om een rode kaart. Arbiter Wiedemeijer maant de trainer van Willem II tot rust.

Druk Utrecht

FC Utrecht heeft de bal in Tilburg, maar doet daar nog weinig mee. De grootste kans na rust is voor Zivkovic, wiens halve omhaal naast gaat.

Cocu schrok van eerste kwartier: daarna goed herpakt

Pastoor: prima prestatie, maar we staan met lege handen

Scoren wordt moeilijk voor Willem II

Commentator Jeroen Elshoff merkt op dat er bij Willem II na het rood voor Sol en de vervanging van Falkenburg bij rust geen speler meer op het veld staat die dit seizoen een doelpunt heeft gemaakt.

Tweede helft

Willem II en FC Utrecht hervatten de wedstrijd bij een 0-0 stand voor de tweede helft.

Anastasiou blij met opnieuw een punt voor Roda

Petrovic baalt na alle gemiste kansen: we verliezen twee punten

Beugelsdijk: hier moeten we gewoon drie punten pakken

Kortsmit

Sparta-keeper Roy Kortsmit moest vandaag 13 reddingen verrichten. Het record dit seizoen stond op 11 van Kostas Lamprou in het duel Willem II - Feyenoord.

Kans

Weer Bergwijn, Hij schiet van dichtbij over. PSV had veel meer moeten scoren. De Eindhovenaren blijven evenals in voorgaande wedstrijden slordig omspringen met de kansen.

Tussenstand: PSV-Sparta Rotterdam 1-0

Rust in Tilburg

De Tilburgers moeten in de tweede helft door het rood voor Sol tien man zien stand te houden en dat wordt niet makkelijk. Daarnaast mogen de Tilburgers zich beklagen dat Utrechter Strieder slechts geel kreeg voor een harde overtreding op Kali.

GOAL Roda JC!

De gelijkmaker van Roda! Paulissen met de vrije trap.

Tussenstand: Roda JC Kerkrade-ADO Den Haag 1-1

Bergwijn

Invaller Bergwijn kan een fraaie actie niet bekronen. Zijn afronding lijkt nergens op. Meer dan een meter naast. Even later mist hij opnieuw een kans. Een andere invaller, Zintsjenko, laat eveneens na te scoren.

GOAL PSV!

Ramselaar breekt de ban! Het passje is van De Jong en Ramselaar maakt fraai af met een stift.

ROOD

Willem II verder met 10 man. Sol krijgt voor een trap van achteren op het been van Barazite rood. #wilutr

Bergwijn

Nog ruim een kwartier te gaan. Bergwijn met een kans. Hij schiet naast. PSV weet het net weer niet te vinden.

Tussenstand: PSV-Sparta Rotterdam 0-0

Twente-trainer Hake: dit elftal is nog steeds groeiende

De Koning: Twente gewoon te sterk

De Koning: Twente was gewoon te sterk voor ons

Sparta wankelt

PSV wordt steeds sterker, maar scoort nog niet. Bergwijn is de eerste invaller, voor Narsingh.

Dot van kans

Een dot van een kans voor ADO. Beugelsdijk schiet, Van Leer redt en in de rebound tikt Bakker voor open doel met binnenkant rechts naast.

Tussenstand: Roda JC Kerkrade-ADO Den Haag 0-1

Snoeihard

Een snoeiharde overtreding van Strieder op oud-Utrecht-speler Kali levert de Duitser geel op. Willem II vond het een rode kaart waard.

Geen strafschop

Ayoub gaat neer na een charge van Heerkens. Wiedemeijer ziet er geen strafschop in.

Bij Roda JC-ADO (0-1) en PSV-Sparta (0-0) begint de tweede helft.

Aftrap

Ook bij het laatste duel van de avond, Willem II-FC Utrecht, rolt de bal.

Rust

PSV-Sparta Rotterdam (0-0). Sparta was is in het eerste kwartier de betere ploeg, maar daarna nam PSV het heft in handen. De Eindhovenaren gingen niet effectief met de mogelijkheden om.

Roda JC Kerkrade-ADO Den Haag (0-1). Kansen voor beide teams in het begin. Tegen het einde is ADO sterker en pakken de Hagenaars een verdiende voorsprong.

Narsingh

De grootste kans voor PSV tot nu toe. De aanvaller faalt één-op-één met Kortsmit. Een goede redding ook van de keeper.

ROOD

In blessuretijd rood voor Antonia na een overtreding op Thesker. De aanvaller van Go Ahead komt met twee benen in op de verdediger van Twente.

GOAL ADO Den Haag!

Duplan opent de score voor ADO. Hij scoort in rebound nadat schot Becker nog wordt gekeerd.

Goodwin

Sparta laat zich niet helemaal terugdrukken. Goodwin duikt op voor Pasveer, De keeper redt.

GOAL FC Twente!

Twee keer raakte hij de paal, maar in de slotminuten is het raak voor Celina.

Tussenstand: Go Ahead Eagles-FC Twente 0-2

PSV sterker

PSV heeft eindelijk het heft in handen genomen. De kansen komen ook. Pröpper schiet van dichtbij en Pereiro van afstand. Beide keren zit Sparta-keeper Kortsmit erbij. Daarna is Luuk de Jong dicht bij een goal, maar de bal bereikt hem net niet.

Paal!

Twente raakt de paal. Voor de tweede keer is het Celina.

Tussenstand: Go Ahead Eagles-FC Twente 0-1

Gevaar voor beide doelen

Al veel gevaar voor beide doelen in het eerste kwartier in Kerkrade. Van Leer redt op Duplan en Setkus is alert bij pogingen van De Silva.

Tussenstand: Roda JC Kerkrade-ADO Den Haag 0-0

Eagles gevaarlijker

De Eagles worden met nog een kwartier te gaan gevaarlijker in de Adelaarshorst. Een schot van Randy Wolters gaat via doelman Marsman naast het doel.

Weer Sparta

Weer Sparta met een doelpoging. Verhaalt krult de bal fraai richting de bovenhoek, maar Pasveer redt knap. Sparta domineert PSV. Daarna komt El Azzouzi erdoorheen en wordt zijn voorzet door Arias ternauwernood weggewerkt.

Kans

De eerste kans is verrassend genoeg voor de bezoekers. Spierings draait zich vrij en schiet in de handen van Pasveer. Ook daarna is het Sparta dat aanvalt in de beginfase.

Aftrap

Roda JC Kerkrade-ADO Den Haag en PSV-Sparta Rotterdam zijn begonnen.

Schreuder: het gaat niet goed met PSV

De bal rolt voor de tweede helft bij Go Ahead Eagles-FC Twente. Bij de Eagles vervangt Sam Hendriks collega-spits De Kogel.

Rust

Twenet leidt met 1-0 bij Go Ahead Eagles. Op basis van het spelbeeld een verdiende voorsprong voor de Tukkers.

Op slag van rust vindt Twente het net. Yeboah schuift na een steekpass van Ünal binnen.

Paal!

Twente komt steeds dichterbij. Celina raakt de paal!

Tussenstand: Go Ahead Eagles-FC Twente 0-0

Enes Ünal

Twente is sterker in het eerste half uur, maar is in de afronding nog niet scherp genoeg. En doelman Zwarthoed is alert. Naast Yeboah is Twente-topscorer Ünal (zeven goals) ook al eens dicht bij een goal geweest, maar Zwarthoed was net iets sneller bij de bal.

Geen Zoet, Siem de Jong en Willems

Jeroen Zoet ontbreekt vanwege spierklachten bij PSV en wordt vervangen door Remko Pasveer. Ook Siem de Jong (niet fit) en Jetro Willems (vader geworden) ontbreken in de basisformatie van de kampioen uit Eindhoven. Santiago Arias en Joshua Brenet zijn de vleugelverdedigers, Bart Ramselaar komt er bij op het middenveld.

Eerste kans

Yeboah dwingt Zwarthoed tot een uiterste redding. De Go Ahead-keeper tikt de inzet net uit de hoek. Het is de eerste kans van de wedstrijd.

Honden

Commentator Philip Kooke is in Kerkrade voor Roda-ADO en doet een 'opvallende' ontdekking.

Hoe te volgen?

De wedstrijden zijn live te volgen via het liveblog en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. 's Avonds om 22.35 uur zijn de samenvattingen te zien op NOS.nl en NPO 1.

Thuiscomplex PSV?

PSV heeft de slechtste thuisstart sinds het seizoen 1980/1981 en heeft nu al een achterstand van negen punten op koploper Feyenoord. Dat ligt vooral aan de resultaten in Eindhoven. PSV kan voor het eerst sinds september-oktober 1980 geen overwinning behalen in 4 thuisduels op rij.

Daarnaast scoorde PSV pas 2 keer in de eerste 4 thuisduels dit seizoen. Alleen Roda JC scoorde dit seizoen minder vaak voor eigen publiek (1 goal). Voor PSV is 2 treffers in de eerste 4 thuisduels van een seizoen een laagterecord in de eredivisie.

Maxim Hartman ontmoet: Eloy Room

Maxim Hartman gaat ook dit seizoen weer op pad voor het programma Eredivisie op Vrijdag. Vandaag ontmoet hij Eloy Room, speler van Vitesse.

NOS Playercam: Jody Lukoki

Terug van weggeweest: de NOS Playercam. Deze week was de camera in het bezit van Jody Lukoki, speler van Loedogorets. Lukoki leidt ons rond bij zijn club, neemt zijn medespelers in de maling, doet boodschappen bij de Lidl en noemt zichzelf de FIFA-king.

Bosz: de achterstand op Feyenoord moet niet groter worden

Het weekend staat in het teken van de Klassieker, zondag om 14.30 uur in De Kuip. Trainers Peter Bosz en Giovanni van Bronckhorst blikken vooruit.

Vrijdag: PEC Zwolle verlaat laatste plaats na zege op Excelsior

PEC Zwolle heeft de laatste plaats in de eredivisie in ieder geval voor even verlaten. De Zwollenaren zegevierden vrijdag met 2-0 bij Excelsior en staan nu dertiende.