Django Warderdam zorgde tegen Excelsior voor de beslissing

PEC Zwolle verlaat laatste plaats na zege op Excelsior

PEC Zwolle heeft de laatste plaats in de eredivisie in ieder geval voor even verlaten. De Zwollenaren zegevierden met 2-0 bij Excelsior en staan nu dertiende.

Qua werklust was het in de eerste helft prima wat Excelsior en PEC lieten zien, Namens de thuisploeg kwamen Ryan Koolwijk en Stanley Elbers als enigen in kansrijke positie, maar Koolwijk had te lang nodig om tot een schot te komen en Elbers schampte de bal slechts uit een voorzet.

PEC Zwolle viert de 0-1

PEC liet voor rust nog minder zien, maar kwam na rust wel snel op 0-1. Een vlotte aanval kwam uit bij Queensy Menig,die met een bekeken schot Tom Muyters klopte. Django Warmerdam besliste de wedstrijd twee minuten voor tijd na een prima actie.

Het was voor PEC Zwolle de tweede zege van het seizoen en de 150ste eredivisiezege in de clubgeschiedenis.