NOS VoetbalAangepast

Bosz: de achterstand op Feyenoord moet niet groter worden

Bosz is gewaarschuwd: achterstand op Feyenoord moet geen acht punten worden

Op een bezoek aan De Kuip staat voor Ajax altijd al veel druk, maar aanstaande zondag is het duel met Feyenoord misschien nog wel van groter belang dan in de voorgaande jaren. Dat weet ook trainer Peter Bosz.

"Feyenoord is koploper en staat al vijf punten op ons voor. Dat moeten er geen acht worden, dus het is een belangrijke wedstrijd."

Compliment voor Feyenoord en Ziyech

Bosz is onder de indruk van de Rotterdammers. "Laten we eerlijk zijn: als je de eerste negen wedstrijden wint, dan is dat geweldig knap. Bovendien doet Feyenoord dat vaak met goed voetbal. En soms een beetje geluk."

De Ajax-spelers hadden donderdagavond in de uitwedstrijd bij Celta de Vigo te kampen met een 'waanzinnig zwaar veld'. Dat levert volgens Bosz onder meer pijnlijke ruggen op. Het veld in Spanje noopte Bosz Hakim Ziyech naar de kant te halen, maar dat was naar eigen zeggen om een verse kracht te brengen en niet met het oog op de klassieker. "De voorbereiding op die wedstrijd begint vandaag pas. We gaan zo voor het eerst naar de beelden van Feyenoord kijken.''

De Ajax-trainer is bijzonder tevreden over Ziyech, die deze zomer van FC Twente overkwam. Bosz heeft zich verdiept in de data. "Ziyech loopt per wedstrijd drie kilometer meer dan bij Twente."

Bosz, die vijf jaar bij Feyenoord speelde, meent dat het spel van Ajax steeds leuker is om naar te kijken en wil zondag in De Kuip het initiatief nemen. "Dat willen we opbouwend doen. De backs krijgen in het huidige voetbal veel ruimte om op te komen, maar centrale verdedigers spelen daar ook een grote rol in. Die moeten ook opkomen, zoals Davinson Sánchez soms al doet.''

Schöne vraagteken

Of Ajax zondag over Lasse Schöne kan beschikken is nog een vraag. De Deen miste donderdag de wedstrijd tegen Celta de Vigo (2-2) vanwege een voetblessure. "We wachten de training van zaterdag af voor we daar een beslissing over kunnen nemen", aldus Bosz.

Feyenoord-Ajax, zondagmiddag 14.30 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl