Klaiber: nog steeds giert de adrenaline door mijn lijf

De Nooijer: gewonnen met twee 'lucky' goals

Periodetitel naar FC Oss

FC Oss viert feest

De titel in de derde periode ging verrassend naar FC Oss. VVV-Venlo had de beste papieren, maar de Limburgers kwamen tegen Achilles'29 niet verder dan 1-1. De Ossenaren profiteerden door Fortuna Sittard met 1-0 te verslaan. Johnatan Opoku Agyemang tekende tien minuten voor tijd voor de enige treffer.

Persoonlijk record Robben bij winst op Köln

Arjen Robben viert zijn goal tegen FC Köln

In de Bundesliga is Bayern München met zevenmijlslaarzen op weg naar de 25ste landstitel. 1.FC Köln werd in de Allianz Arena met 4-1 verslagen en werd daarmee dieper in de degradatiezorgen gedrukt.

Stand in de eredivisie na FC Dordrecht - Go Ahead

Stand in de eredivisie na Dordrecht-Go Ahead

Cocu vindt PSV stabieler dan Ajax

Phillip Cocu

PSV kan leven met de nederlaag in de Europa League tegen FC Zenit en is helemaal klaar voor de topper tegen Ajax van komende zondag. Phillip Cocu, coach van PSV, vindt dat zijn ploeg in de loop van het seizoen is gegroeid.

Wedstrijdverslag FC Dordrecht-Go Ahead Eagles

Ilias Haddad, Jeffry Fortes en Robin Gosens vieren de 1-1

FC Dordrecht heeft aan de Krommedijk met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. De hekkensluiter boekte zijn derde competitiezege en is nu thuis vijf duels ongeslagen.

NEC wint ook topper tegen Roda JC

Joshua Smits en Kevin Conboy vieren de 1-0

De titel in de Jupiler League kan NEC haast niet meer ontgaan. De Nijmegenaren wonnen geflatteerd met 3-0 van nummer twee Roda JC en breidden hun voorsprong uit tot liefst zeventien punten.

De Nooijer wint eerste duel

EINDSTAND: FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 2-1

Dankzij de goal van Klaiber wint Gerard de Nooijer zijn eerste duel als interim-trainer van FC Dordrecht.

NEC verslaat Roda JC

NEC verslaat in eigen huis naaste belager Roda JC met 3-0. Foor (2x) en Santos verzorgen de goals.

Door de overwinning heeft NEC nu 17 punten voorsprong op Roda JC met nog elf duels te gaan. Het kampioenschap en daarmee een snelle terugkeer naar de eredivisie lijkt daarmee verzekerd.

Stand in de Jupiler League na vrijdag

Klaiber kopt 2-1 binnen

DOELPUNT: FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 2-1 (Klaiber, 90+1')

Lang hing de goal in de lucht en in de slotfase kopt Klaiber de 2-1 binnen voor FC Dordrecht.

• NOS
    Feest bij de spelers van FC Dordrecht
  • NOS
    Vreugde bij de spelers van FC Dordrecht

En 3-0

Foor maakt zijn tweede van de avond en zet NEC op 3-0. De overwinning is zo goed als binnen.

NEC op 2-0

Christian Santos beslist in Nijmegen het duel tussen NEC en Roda JC.

NEC komt daardoor vijf minuten voor tijd op 2-0 waarmee de wedstrijd gespeeld lijkt.

Ondertussen in Turkije

Wesley Sneijder

Mede door een doelpunt van Wesley Sneijder heeft Galatasaray in de Turkse Super Lig gewonnen van Erciyesspor. De koploper versloeg de ploeg van Royston Drenthe en oud-NEC'er Bjorn Vleminckx met 3-1.

Blatter: WK 2022 vóór Kerst klaar

Sepp Blatter

FIFA-voorzitter Sepp Blatter wil dat het WK van 2022 in Qatar ruim voor de Kerst klaar is. De Zwitser heeft als datum voor de finale 18 december voor ogen. "Het WK gaat niet door tot de 23ste, absoluut niet. We moeten op de 18de stoppen", aldus Blatter. "Ik ben tegen doorgaan tot de 23ste."

Van der Linden op de lat

Een vrije trap van Go Ahead wordt door Jop van der Linden op de bovenkant van de lat gemikt.

Bijna eigen doelpunt Schenk

De verdediger wil de bal terug koppen op doelman Van der Hart maar doet dat iets te hard. De keeper kan maar net redding brengen.

Xandro Schenk en Mickey van der Hart

Tweede helft onderweg

Korte is er inderdaad in gekomen. Hij vervangt Fernando Lewis.

Korte scoorde in de eerste 2 wedstrijden van Dordrecht dit seizoen, maar speelde door verschillend blessureleed slechts 7 wedstrijden dit seizoen.

Korte bezig aan warming-up

De huurling van ADO maakt voor het eerst sinds 17 januari weer uit van de wedstrijdselectie. Hij kampte met een kuitblessure.

Column Joep: Fred en Frank

Rust in Dordrecht

Scheidsrechter Braamhaar fluit af voor de eerste helft. Dordrecht en Go Ahead zoeken de kleedkamer op met een stand van 1-1.

Meer dan een maand geen goal in Dordrecht

Het publiek in Dordrecht ziet voor het eerst in 242 minuten weer eens een doelpunt in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Het laatste doelpunt werd gemaakt tegen Excelsior op 24 januari door Mart Lieder.

Go Ahead op voorsprong

DOELPUNT: FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 0-1 (Plet, 36')

De aanvaller van de Eagles komt goed door in het midden, loopt weg van Lima en wipt de bal over doelman Kurto heen.

Waarom gaan Rutten en Feyenoord niet samen verder?

Volgens Rutten biedt de 1-1 in Rome "geen garantie"

Even terug naar eerder op de dag. Fred Rutten is na dit seizoen geen trainer meer van Feyenoord. NOS-commentator Ronald van der Geer liet zijn licht schijnen op het vertrek van de oefenmeester.

Goede kans Eagles

Dordrecht heeft het meeste balbezit maar het is Go Ahead dat de beste kans tot nu toe krijgt.

Jeffrey Rijsdijk pegelt vanaf zo'n 20 meter de bal richting doel maar keeper Kurto plukt de bal uit de kruising.

NEC op voorsprong

In de Jupiler League staat er een topper op het programma en is er ook al gescoord.

Koploper NEC ontvangt nummer twee van de ranglijst Roda JC en komt na 13 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Navarone Foor.