Gérard de Nooijer, trainer van FC Dordrecht
NOS Voetbal

Alleen driepunter telt voor Dordrecht

Interim-coach Gérard de Nooijer is duidelijk. FC Dordrecht moet vanavond tegen Go Ahead Eagles de tweede thuisoverwinning behalen. "Alleen een driepunter telt", aldus De Nooijer.

De enige thuiszege van FC Dordrecht dit seizoen dateert van 24 januari. Tegen Excelsior werd met 1-0 gewonnen. De achterstand op nummer voorlaatst NAC is inmiddels opgelopen tot zes punten.

Positief gevoel

Aan de Kromme Dijk is er nog steeds de hoop dat met nog elf competitieduels voor de boeg de kloof van zes punten achterstand goed te maken is. De Nooijer onderstreept dat vertrouwen zelfs aan de hand van een nederlaag: "Het klinkt misschien vreemd, maar wij hebben aan de 3-0 bij PSV toch een positief gevoel overgehouden. Wij zijn niet weggespeeld en bepaalde zaken liepen aan onze kant heel behoorlijk."

Tegen PSV had De Nooijer er voor gekozen defensief wat meer zekerheden in te bouwen. Daar zal tegen Go Ahead Eagles, de nummer vijftien in de eredivisie, geen sprake van zijn. De Nooijer: "Het uitgangspunt is heel anders. Tegen PSV was het vooral tegenhouden. Nu moeten wij scoren, want wij moeten winnen. Een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles is in feite verlies."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl