Joshua Smits en Kevin Conboy vieren de 1-0
NOS Voetbal

NEC wint ook topper tegen Roda JC

De titel in de Jupiler League kan NEC haast niet meer ontgaan. De Nijmegenaren wonnen geflatteerd met 3-0 van nummer twee Roda JC en breidden hun voorsprong, doordat ook nummer drie FC Eindhoven verloor (1-0 bij De Graafschap) uit tot liefst zeventien punten.

Roda zocht in de eerste minuten de aanval, maar de eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Alireza Jahanbakhsh ontsnapte op rechts aan zijn bewaker en bediende Navarone Foor. Die vergat vervolgens af te drukken. Dat deed hij even later al stukken beter, maar Bram Verbist keerde zijn afstandsschot. Foors derde kans, nog binnen het kwartier, leverde de 1-0 op. De behendige middenvelder joeg de bal langs de kansloze Verbist diagonaal in de verre hoek.

Wat slordig

Aan de overkant hoefde Joshua Smits tot aan de rust alleen in actie te komen om een schuiver van Mitchell Paulissen onschadelijk te maken. NEC begon wat slordig aan de tweede helft en had geluk dat opnieuw Paulissen de bal in kansrijke positie ruim over het doel joeg.

NEC hoefde niet meer zo nodig, nam minder initiatief en leek daarmee even de problemen over zichzelf af te roepen. Zover kwam het niet, vooral ook omdat de Limburgers er niet in slaagden het balbezit in kansen om te zetten. Ook oudgediende Frank Demouge, die het de laatste twintig minuten als pinchhitter mocht proberen, kon niet in stelling worden gebracht. Anthony Limbombe was met een hard schot namens NEC nog het dichtst bij een treffer.

De behendige linkerspits zorgde er uiteindelijk voor dat de score opliep naar 3-0. Hij stond met een slim passje binnendoor op Gregor Breinburg aan de basis van de 2-0 van Christian Santos en bereidde op de achterlijn ook de 3-0 van Foor voor.

FC Oss viert feest

Periodetitel naar FC Oss

De titel in de derde periode ging verrassend naar FC Oss. VVV-Venlo had de beste papieren, maar de Limburgers kwamen tegen Achilles'29 niet verder dan 1-1. De Ossenaren profiteerden door Fortuna Sittard met 1-0 te verslaan. Johnatan Opoku Agyemang tekende tien minuten voor tijd voor de enige treffer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl