NOS SportAangepast

Hockeyers Kampong vloeren titelverdediger in EHL

Kampong rekent in EHL af met titelhouder

Kampong heeft zich ten koste van 'oude bekende' Rot-Weiss Köln verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Euro Hockey League. In Rotterdam nam Boet Phijffer tegen de Duitse titelverdediger het enige doelpunt voor zijn rekening.

Phijffer rondde in de 23ste minuut af na een mislukte strafcorner. Robbert Kemperman haalde hard uit met zijn backhand en Phijffer toucheerde de bal licht, waardoor hij de goal op zijn naam kreeg.

In de tweede helft kwam de regen met bakken uit de lucht en bleven grote kansen uit voor beide ploegen. Rot-Weiss wisselde in de slotfase de keeper nog voor een veldspeler in de hoop de partij alsnog winnend af te kunnen sluiten, maar de wissel mocht niet baten. Er werd niet meer gescoord.

Martijn Havenga

Vierde keer in vijf jaar

Het was de vierde keer in vijf jaar tijd dat Kampong en Rot-Weiss Köln elkaar troffen in de Euro Hockey League. Vorig seizoen waren de Duitsers in de achtste finales met 2-1 te sterk voor de Utrechtse formatie.

Rot-Weiss stoomde vervolgens door naar de toernooizege door in de finale Oranje-Rood met 3-2 te verschalken.

Bloemendaal en Rotterdam

In de achtste finales komen zaterdag ook nog Bloemendaal (tegen het Belgische KHC Dragons) en gastheer Rotterdam (tegen het Duitse Mannheimer HC) in actie. Zondag en maandag worden de kwartfinales gespeeld.

Robbert Kemperman

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl