Een luchtfoto van het gebied in Zeewolde waar naar Anne Faber wordt gezocht
NOS NieuwsAangepast

Zoektocht naar Anne Faber weer verder, verdachte wordt voorgeleid

De zoektocht naar de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht gaat vandaag weer verder. De zoektocht werd gisteren uitgebreid naar een natuurgebied in Zeewolde. Dat gebied is vannacht door de mobiele eenheid bewaakt en daar wordt verder gezocht. Vanmiddag wordt ook de 27-jarige verdachte Michael P. voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Faber wordt sinds 29 september vermist. In eerste instantie werd vooral bij Huis ter Heide gezocht, maar de zoektocht breidde zich via Den Dolder uit naar Zeewolde. Dat gebeurde nadat Michael P. in beeld was gekomen als verdachte. Hij wordt door het OM verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Faber.

De aangehouden man zat op een forensisch psychiatrische afdeling van een instelling van Altrecht in Den Dolder. De uit Zeewolde afkomstige P. werd in 2012 veroordeeld voor de dubbele verkrachting van een 16- en een 17-jarig meisje in 2010 in Nijkerk. Afgelopen dagen bleek dat hij zonder begeleiding naar buiten mocht en de beschikking had over de auto van zijn moeder.

Wat weten we over de vermissing van Anne Faber

De Telegraaf en het AD schrijven vanochtend dat P. de omgeving van het uitgestrekte natuurgebied in Zeewolde waar naar Faber wordt gezocht heel goed kent. Op het vakantiepark Horsterwold in Zeewolde, vlak naast het zoekgebied, zou de politie gisterochtend een huisje hebben doorzocht dat op naam staat van P.'s oom.

Volgens ooggetuigen is de veroordeelde zedendelinquent het afgelopen jaar een paar keer wandelend in de bossen naast het vakantiepark gezien. Op de dag dat Faber verdween werd hij op het vakantiepark gezien, schrijft De Telegraaf. Tegen de krant hebben een jeugdvriend en een mede-gedetineerde gezegd dat de drugsverslaafde man gruwelijke fantasieën over vrouwen had en geobsedeerd zou zijn door 'de perfecte moord'.

Relatie begeleidster

De Telegraaf schrijft ook dat P. een soepel regime genoot in de instelling in Den Dolder, mogelijk omdat hij een relatie had met een begeleidster die in de kliniek werkt.

P. wordt verhoord door de politie over de verdwijning van de jonge vrouw uit Utrecht, maar hij lijkt te zwijgen. Hij zit 'in beperkingen' waardoor zijn advocaat niets kan zeggen over de zaak. De rechter-commissaris beslist vanmiddag of hij veertien dagen langer vast blijft zitten.

De politie kwam hem zondag op het spoor naar aanleiding van informatie die bij het rechercheteam binnenkwam. Meer wil de politie er niet over kwijt, omdat dat het onderzoek zou kunnen schaden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl