NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 1 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, in de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en vooral in het oosten van het land kunnen buien vallen. In het westen en noordwesten is er wat meer zon. Het wordt 21 tot 24 graden.

Wat heb je gemist?

Opnieuw een incident bij Shell Pernis. Bij het spoelen van de leidingen is er gisteravond een gevaarlijke stof vrijgekomen: fluor-waterstof. Uit voorzorg werd de omgeving afgezet en het treinverkeer stilgelegd. Rond 01.00 uur werd het lek gedicht. Er is geen gevaar voor omwonenden geweest. Wel waren er meldingen van stankoverlast.

Brandweer met zuurstofmaskers bij Shell

In Rotterdam is gisteren een 42-jarige man verdronken toen hij met zijn zoon aan het zwemmen was in de Zevenhuizerplas. Hij raakte vermoedelijk oververmoeid. Zijn zoon probeerde hem nog te redden maar dat lukte niet. Hulpdiensten vonden de man pas na een zoektocht van zo'n twintig minuten. In totaal zijn deze zomer al negen mensen verdronken.

De Venezolaanse president Maduro heeft fel gereageerd op de sancties die de Verenigde Staten tegen hem hebben aangekondigd. Hij noemde president Trump een keizer en zegt dat hij de grondwetswijziging niet annuleert. Washington sprak van nepverkiezingen en zette Maduro op een zwarte lijst waardoor zijn spaartegoeden in de VS worden bevroren. Het Witte Huis noemt Maduro een dictator.

president Nicolas Maduro

Nederlandse boeren houden best veel rekening met het milieu, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Ze zijn vergeleken met andere landen in de wereld relatief het milieu-vriendelijkst. Dat komt voor een deel door het eten dat de dieren krijgen. Ook heeft Nederland strenge wetten en regels waardoor de impact op het milieu minder groot is dan in andere landen.

Verder vandaag...

In Assen doet de rechter uitspraak tegen een gastouder die ervan wordt beschuldigd een baby te hebben doodgeschud. De eis is zes jaar cel.

En vandaag start een opruimactie aan de Noordzee-kust. Vrijwilligers gaan twee weken op pad om afval op het strand te verzamelen. Sinds de eerste editie in 2013 werden in totaal 10.000 zakken vol afval verzameld.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl