NOS NieuwsAangepast

Blokker schrapte al 350 banen bij Marskramer

Moederbedrijf Blokker heeft de afgelopen twee jaar 350 banen geschrapt door het sluiten van Marskramer-winkels. Dat bevestigt Blokker na berichtgeving van RTL Z. Niet eerder berichtte het bedrijf over dat baanverlies.

Vanwege financiële problemen kondigde Blokker winkelsluitingen en reorganisaties aan. Daarbij gaan dus meer banen verloren dan toen werd gezegd. Zo bleek in juni al dat bij de winkelketen Blokker ruim 820 banen meer waren verdwenen dan het bedrijf had gemeld.

"We hebben niets stilletjes gedaan. Je probeert gaandeweg altijd zoveel mogelijk winkels open te houden, maar je weet het niet van tevoren", zegt een woordvoerder van Blokker. "Wij hebben dit naar de ondernemingsraad en de medewerkers gecommuniceerd. We communiceren alleen niet elke sluiting van een winkel naar de media."

Leen Bakker

Maar de reorganisaties bleken niet genoeg om Blokker Holding er weer bovenop te krijgen. Daarom besloot het bedrijf in mei zich alleen nog maar te richten op de winkelketen Blokker. Andere winkelformules werden in de verkoop gedaan.

Woonwinkel Leen Bakker is al verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Er is nog niets bekend over een andere verkoop. "We hebben eerder gemeld dat Leen Bakker is verkocht, maar ter bevordering van het verkoopproces kunnen we nog niets zeggen over de andere winkels. Zodra we iets weten, vermelden we dat uiteraard", zegt de woordvoerder van Blokker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl