Tom Dumoulin
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 28 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, ook vandaag wordt het een warme dag, maar iets minder dan gisteren. In het noordwesten schommelt de temperatuur rond 23 graden, in Limburg rond de 30. Er is veel zon met af en toe bewolking en later op de dag is er kans op onweer in het oosten en zuidoosten.

Wat heb gemist?

De Britse politie heeft een aantal foto's vrijgegeven van Salman Abedi, de man die afgelopen maandag in Manchester een zelfmoordaanslag pleegde. De rechercheurs willen meer weten over de dagen voor de aanslag.

Salman Abedi

Dafne Schippers is op de 200 meter bij de Diamond League-wedstrijden in Eugene (VS) teleurstellend als vierde geëindigd. In een vreemde race snelde Tori Bowie naar de snelste tijd van het seizoen.

Schippers slechts vierde in Eugene, Baker verrast op 100 meter

Man die trampassagiers Oregon doodde is veroordeelde crimineel

De man die in de Amerikaanse stad Portland twee trampassagiers heeft doodgestoken, is een 35-jarige veroordeelde crimineel. De verdachte viel de vrouwen vrijdag lastig, vermoedelijk omdat ze eruitzagen als moslima's.

De politie heeft de veroordeelde crimineel Jeremy Joseph Christian opgepakt

In een verklaring staat dat Ansar al-Sharia tot het besluit is gekomen vanwege grote verliezen. De groepering vocht de afgelopen jaren in het oosten van het land tegen andere milities en regeringstroepen.

Verder vandaag...

Tom Dumoulin kan als eerste Nederlander de Giro winnen. Vandaag is de laatste tijdrit van de wielerronde en de Nederlander staat 53 seconden achter koploper Nairo Quintana. Dumoulin is de afgelopen jaren altijd een stuk sneller geweest in tijdritten dan zijn Colombiaanse rivaal.

Het parcours van de eenentwintigste etappe

MVV Maastricht speelt de return in de finale van de play-offs tegen Roda JC. De inzet: promotie naar de eredivisie. En NEC moet vandaag thuis winnen van NAC Breda om degradatie naar de Jupiler League te voorkomen.

En Francesco Totti beëindigt na 25 jaar voetbal in het shirt van AS Roma zijn loopbaan. De 40-jarige aanvaller neemt in het thuisduel met Genoa afscheid. Het clubicoon speelde 783 officiële duels en scoorde daarin 307 goals.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl